rangos táncverseny

2021.05.14. 11:30

Országos második lett a Da Capo iskola növendéke

Szerdán kapták az örömhírt, az Oktatási Hivatal országos tanulmányi versenyének döntőjében Schneider Boróka rangos 2. helyezést ért el.

Balla Tibor

2021.05.12. Oktatási Hivatal Országos Tanulmányi Versenye keretében rendezett kortárstánc-versenyén ezsüst érmes Schneider Boróka a Wesley- Da Capo Művészeti Iskola növendéke Fotón: felkészítő tanárával Füsi Gyöngyivel Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az Oktatási Hivatal minden évben megrendezi az országos tanulmányi versenyt, immár a művészeti oktatásban is, amin a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Schneider Boróka is elindult kortárstánc műfajban, a IV. korcsoportban, szóló kategóriában. A kötelező anyagot megküldi a minisztérium, azt meg kell tanulni, és a videón látottaknak megfelelően ugyanúgy előadni.

S Az Oktatási Hivatal minden évben megrendezi az országos tanulmányi versenyt, immár a művészeti oktatásban is, amin a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Schneider Boróka is elindult kortárstánc műfajban, a IV. korcsoportban, szóló kategóriában. Füsi Gyöngyi koreográfi áját választotta Sebestyén Márta énekmondó zenei aláfestésével, a Víz partján címmel, amellyel ezen a rangos megmérettetésen második helyezést ért el. Ez a verseny ma Magyarországon a legrangosabb táncverseny, már a részvétel sem adatik meg bárkinek
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Schneider Boróka szabadon választott darabként táncpedagógusa, Füsi Gyöngyi koreográfiáját választotta Sebestyén Márta énekmondó zenei aláfestésével, a Víz partján címmel. Ez a verseny ma Magyarországon a legrangosabb táncverseny, már a megmérettetésre sem juthat el bárki. Ehhez nem elegendő a heti két próba, Boróka is heti négy alkalommal gyakorol.

A Víz partján című koreográfi át még a táncostársak sem láthatták, annyira friss, szerdán megmutatta nekik is

A háromtagú zsűri fejenként 40 pontot adhat, amiben maximum 20 pontot érhet a kötelező anyag, és 20-at a szabadon választott. Boróka összesen 103 pontot ért el. Ez már csak azért is érdekes, mert a 105 és 120 pont közötti érték már első helyet, aranyat ér. Nem sok híja volt! Füsi Gyöngyi elmondta, nem túl könnyű ez az időszak, hiszen pincében, padláson, nappaliban próbálhattak csak, ez még szebben csillogóvá teszi az eredményt. Így „csak” országos 2. helyezést könyvelhetett el ezen a nívós versenyen. Boróka épp a közelmúltban remekelt, a Connector Táncfesztiválon testvérével, Árminnal közösen értek el arany minősítést a „Kisherceg és a róka” koreográfiával. Bóroka egyébként a Pentelei Waldorf Iskolába jár, emellett már hat éve táncol a Wesley-Da Capo moderntánc tanszakán. Füsi Gyöngyivel még csak épp egy esztendeje dolgoznak együtt, de már jönnek az eredmények.

Schneider Boróka és tanára, Füsi Gyöngyi

Ennek a koreográfiának is megvan a maga életciklusa. A Víz partján most debütált, de máshol is nevezik majd. Szeptemberben, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének versenyén, majd az Abigél minősítő fesztiválon is elindítják majd, amíg csak van olyan verseny, amin még nem volt. Úgyhogy várhatjuk még a további eredményeket, hiszen még érni is fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában