Önnek ajánljuk

2021.05.12. 07:00

Nyílt levél Dr. Molnár Attilának, Dunaújváros jegyzőjének

duol.hu

2021.01.19. Dunai Vasmű főkapu Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Tisztelt Jegyző Úr!

Csak ámulunk azon a gyorsaságon, amellyel Dunaújváros Megyei Jogú Város jegyzője mindösszesen egyetlen nap leforgása alatt hozott határozatot az ISD Dunaferr Zrt. nevében eljáró jogász kérésére. Jegyző Úr viharos gyorsasággal határozatba foglalta a vasmű jogásza által kért birtokvédelmet.

Tisztelettel kérjük Jegyző Urat, ez a tempó vonatkozzék minden dunaújvárosi vállalkozó és magánszemély kérésére, amellyel a polgármesteri hivatalhoz fordul, legyen szó területfoglalási engedélyről, avagy birtokvédelemről.

Tisztelettel kérjük Jegyző Urat, hogy a Dunaújvárosi Közgyűlés Fidesz-frakciója által feltett kérdések megválaszolásakor is váltson magasabb sebességi fokozatba! Kérjük, ne halogassa az időt kérdéseink megválaszolásakor, mert ez nem passzol a város vezetése által többször hangoztatott átláthatósággal, ami a hivatal működését, a város vezetőinek döntéseit illeti/illetné.

Bízunk abban, hogy Jegyző Úr nemcsak az ISD Dunaferr Zrt., hanem a többi dunaújvárosi vállalkozó és magánszemély kéréseit illetően is egy nap alatt tud határozatot hozni.

Sőt, reménykedünk abban is, hogy a Dunaújvárosi Közgyűlés képviselőiként fél évvel ezelőtt feltett kérdéseinkre most már tényleg, és egyetlen nap alatt választ kapunk.

Dunaújváros, 2021. 05. 11.

Dunaújváros Megyei Jogú

Város Közgyűlésének

Fidesz-frakciója

Élénken foglalkoztatja a közvéleményt az, hogy miközben a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága az ISD Dunaferr Zrt. törvényes működésének helyreállítása érdekében május 6-ra összehívta a társaság székhelyére annak közgyűlését, amelyet a részvényesek személyes jelenlétében kellett megtartani (ez egyébként ugyanazon helyrajzi számon nyilvántartott főépület melletti területen meg is történt – a szerk.), eközben a Dunaferr Dunaújváros MJV jegyzőjével egyszerűen kitiltatja a közgyűlés helyszínéről az oda hivatalosan érkezőket.

A Dunaferr ugyanis – többek között – erre a napra (is) birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, amelyet a jobbikos vezetésű Dunaújváros jegyzője rekord­gyorsasággal – papíron egy nap, de gyakorlatilag jóval 24 órán belül – meg is adott, mégpedig úgy, hogy nem vizsgálta meg körültekintően a kérelem valóságtartalmát. Ezzel többek között azt akarták megakadályozni, hogy a Dunaferr május 6-i közgyűlése által megválasztott cégjegyzésre jogosult személyek leváltsák a jelenlegi menedzsmentet. A birtokvédelem előzménye lehet az, hogy a Győri Ítélőtábla épp a Dunaferr közgyűlése előtti napon utasította el jogerősen a – már egyszer lemondott – három dunaferres igazgatósági tag visszajegyzésére beadott kérelmet, egészen pontosan cégjegyzésre jogosultság hiányában.

Kitiltottak társasága Fotó: DH

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dunaferr-botranyos-birtokbavetel-4341085/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában