módosított menetrend

2021.05.11. 11:30

Finomat hangoltak a tömegközlekedés érdekében – buszok

A közösségi közlekedés, köznyelven a tömegközlekedés mindenhol sok fejfájást okoz – okkal vagy ok nélkül, ez már egy másik kérdés. Életünknek ez is egy olyan része, amellyel soha, senki sem elégedett.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Volánbusz Zrt. a lehető legtöbb lakossági igényt figyelembe véve elkészítette a március 1-jén bevezetett autóbusz-menetrend finomhangolását. A módosításoknak köszönhetően javul a Papírgyári út közlekedése műszakváltáskor, javul a Szórád Márton út és Óváros összeköttetése, és sűrűbb közlekedés lesz a Szalki-szigetre.

Megtörtént a finomhangolás, remélhetően az utazóközönség megelégedésére
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A volanbusz.hu oldalról megtudhatjuk, hogy Dunaújvárosban továbbra is megmaradnak a főbb csomóponti megállóhelyek. Ezek az autóbusz-állomás (Ady Endre utca felé), az autóbusz-állomás (Szórád Márton út felé), az autóbusz-állomás (Vasmű tér felé), autóbusz-állomás (Szórád Márton út felé). A Vasmű tér (a belváros és az autóbusz-állomás felé), a Vasmű tér (papírgyár felé), a Dózsa mozi (Liszt Ferenc kert felé), a Dózsa mozi (Ady Endre utca felé). A Római körúti víztorony (belváros, Aranyvölgyi út felé). A Kertváros (a belváros felé), a Kertváros (a vasút­állomás felé), a vasútállomás (belváros felé), a vasútállomás (a Volán-telep, Zone Park felé), és a Hun utca, Tesco (Pálhalma felé) továbbá a Hun utca, Tesco (Béke városrész felé, és a Hun utca, Tesco (Újtelep felé).

A módosított menetrend elsősorban annak érdekében készült, hogy a munkába járók minél könnyebben érhessék el munkahelyüket. Ez érvényes az úgynevezett hurokjáratokra, valamint a kétirányú forgalmat lebonyolító járatokra is.

A finomra hangolt menetrend előnye a tervek szerint, hogy egyszerűsített, átlátható és könnyen megjegyezhető a vonalhálózat. Mindennap, teljes üzemidőben azonos és ütemes követési rend alakult ki.

A meglévő igények kielégítésén túl jelentős hangsúlyt kapott a korábban hiányzó, és közvetlen kapcsolatok megteremtése, valamint a járatsűrűség növelése a legforgalmasabb szakaszokon: például a köztemető a Római és a Béke városrészből is közvetlenül elérhetővé válik, átszállás nélküli közvetlen kapcsolat létesült az északi városrész, az Óváros, a Római és a Béke városrész között.

A műszakváltáson kívül a jelenlegi ritkított menetrendhez képest folyamatos, óránkénti közlekedés biztosított a Papírgyári úton.

A leglényegesebb talán a rövid várakozási idő, a legforgalmasabb belvárosi szakaszon a sűrű (15 percnél kisebb) járatkövetés miatt nem feltétlenül szükséges ismerni a menetrendet.

Naponta óránkénti közlekedés jött létre Pálhalmára, a korábbi betérések (Újtelep, Óváros) nélkül. A Tesco áruház egész nap elérhető a Béke városrészből is.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/majus-15-tol-uj-menetrend-lep-ervenybe-dunaujvarosban-mutatjuk-4326580/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában