piaci körkép

2021.05.15. 09:00

Eperből, palántából nincs hiány

Az idő tegnap dél­előtt nem volt igazán tavaszias, de a városi zöldség- és gyümölcspiacra kilátogatva egyértelműsíteni lehetett, hogy itt a tavasz. Mind a vásárlók és az árusok számát, mind az áruk fajtáját illetően.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A gyümölcsök terén az eper az uralkodó. Az árak 1500 és 2500 forint között mozognak kilónként, de átlagban kétezer forintért kapható. Most már nincs mire fogni, hogy az ember eddig miért nem palántázott. Ugyanis a piacot elárasztják a palánták. Most a paradicsom- és a paprikafajták viszik a prímet, sokféle kapható, ha valaki nem talál kedvére valót, az ne is akarjon palántázni.

Palántákból bő a választék, már termelhetünk csilit is
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az árak elég magasak, 200 forintól 400-ig kaphatóak. A manapság oly divatos csilifajtákból is többféle kapható, például van már jalapeno és habareno is.

A zöldségeknél megjelent az új sárga- és fehérrépa, elfogadható áron, előbbi csomója 300 forint körül mozog, a fehér most is drágább (500 Ft). Viszont újra emelkedett a sóska ára, ezer forintot is elkérnek a gazdák kilójáért. Van már újkrumpli (400–600 forint kilója).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában