érettségi

2021.05.21. 12:00

A Bartók előadásai is inspirálták a POK diákját

Bár az idei hivatalos írásbeli érettségi szezon május 25-ig tart, csütörtökön, május 20-án lezárult a vizsgaidőszak első része a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumban. Az utolsó vizsgázó tegnap délután a 11. évfolyamos Ocztos Rebeka volt, aki drámatantárgyból tett előrehozott írásbeli érettségit.

Szabó Szabolcs

2021.05.20. Dráma érettségi Dunaújváros Pannon Oktatási Központ és Magán Gimnázium Fotón: Oczos Rebeka Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

– Gyermekkorom óta érdekel a színház világa. A POK színjátszó köréhez már 9. évfolyamosként csatlakoztam, és e téren szeretnék majd továbbtanulni is, így gondoltam érdemes már most megpróbálni az érettségi vizsgát. A színművészetire szeretnék majd jelentkezni prózai vagy musicaltagozatra, bízom abban, hogy valamelyik majd összejön. A színház látványvilága, üzenete, lélektana is fontos számomra.

Ocztos Rebeka színművészeti képzésen szeretne továbbtanulni
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A helyi Bartók színház követője vagyok, az utóbbi években gyakorlatilag az összes előadást láttam. Budapesten főként az Operettszínház darabjait kedvelem. Az iskolával is számos előadásra mentünk már el közösen. Számomra maradandó élményt nyújtott a Bartók Toldi című zenés darabja, amely valóban elvarázsolt. A vizsgára történő felkészülés során átvettük a fontosabb színháztörténeti eseményeket, valamint szemléztük a korábbi érettségik kérdéseit. Úgy vélem, jól sikerült az alapozómunka. Felkészülten várom tehát a vizsgát – mondta el lapunknak a feladatlap kiosztása előtt Ocztos Rebeka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában