Dunaferr – Liberty

2021.04.08. 20:11

Hetedik hónapja késve fizetik a munkavállalók béreit

Már csak két hónapot kell várni, és megszületnek azok a babák, aki hét hónappal ezelőtt fogantak. Lassan ez lesz a „mér­tékegység” a Dunaferrnél. Ugyanis hetedik hónapja csak két részletben kapják a Dunaferr munkavállalói a bérüket.

Várkonyi Zsolt

20200909 Dunaújváros Illusztráció A Dunai Vasmű kéménye ontja a füstöt Fotó: Laczkó Izabella Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb, általános vezérigazgató-helyetteseként levelében ismét arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy a cég nem tudja egy összegben kifizetni a munkavállalók ez évi márciusi bérét sem. A munkáltató a „megszokott” módon legkésőbb 2021. április 10-ig teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, amelynek havi összege a nettó 200 000 forintot nem haladja meg. A nettó 200 000 forintot minden munkavállaló megkapja, az azt meghaladó rész kifizetése legkésőbb 2021. április 30-ig fog megtörténni. Az első negyedévre járó ún. jelenléti pénz teljes összegét, illetve ennek a terhére igényelt SZÉP Kártya-juttatás teljes összegének utalását is e hónap utolsó napjára ígérik.

A múlt hónapban a munkavállalóknak aláírt levelében Tankhilevich többi között az „ukrán és helyi Vasas Szakszervezeti vezetőségi támadással” indokolta a fennálló helyzetet. A mostani új levélben – e tekintetben – az ukránok továbbra is célkeresztben maradtak, új fejleményként a kormányzati késlekedésre fogja a küszöbön álló „stratégiai partner” segítségének korlátozott voltát. Többletforráshoz jutás esetén „azonnal és elsődlegesen” (mint eddig? – a szerk.) a munkavállalóknak fizetnek. (Persze, kíváncsiak lennénk arra is, hogy vajon a „legfőbb” vezetők juttatásai is e szerint történnek-e ebben a nehéz időszakban!)

A szemünk előtt zajlik a küzdelem az ISD Dunaferr többségi tulajdonosi státuszáért, azt azonban ne feledjék a tisztelt munkavállalók, hogy ők valós tulajdonosok is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában