Mezőfalva

2021.04.12. 12:00

A községi tűzoltók újjáépítik a buszmegállót

Ilyen, káresemény utáni önkéntes és önzetlen felajánlás Mezőfalva történetében még nem volt

Horváth László

A fotók alapján masszív építmény lett az új buszmegálló

Fotó: amatőr

A mezőfalvi önkéntes tűzoltók újraépítik a közelmúltban baleset során megsérült és a balesetveszély miatt elbontott szőlőhegyi buszmegállót.

Az önkéntes akcióra azért került sor, mert sokan kritizálták a katasztrófavédőket, hogy miért kellett tönkretenni a még megmenthetőnek látszó építményt. A mezőfalvi önkéntesek felvették a kesztyűt, és elhatározták, válaszul újraépítik a megállót. Ráadásul nem is akárhogyan, hanem sokkal szebben és igényesebben. Talán még azt is megcélozták, olyan erős lesz majd, akár egy autó berepülését is kibírja.

Beton aljzatba helyezték a megálló cölöp oszlopait
Fotó: amatőr

Kaltenecker Miklós, a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában így ír az akció indokáról:

– A szőlőhegyi buszmegállót érintő balesetnél, illetve utána negatív kritika érte a tűzoltóság döntését – ezen keresztül az ÖTÉ-t – a buszmegálló elbontása miatt. Saját felajánlásból szerezzük be az építőanyagot és társadalmi munkával állítjuk helyre a buszmegállót. Jelige: Jobb lesz, mint volt!

A munkálatokat múlt héten kezdték a mezőfalvi önkéntes tűzoltók.

A fotók alapján masszív építmény lett az új buszmegálló
Fotó: amatőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában