Dunaújváros

2021.03.08. 11:00

Tizenegy lépcsősornak adhatnak nevet a polgárok

A város önkormányzatának Utcanév Munkacsoportja ezúttal tizenegy városi gyaloglépcső elnevezésére vár javaslatokat a helyi polgároktól – olvasható a dunaujvaros.hu-n.

duol.hu

Az elnevezésre váró lépcsők:

1. Kádár-völgyi lépcső,2. Weiner Tibor körútról a Penny áruházhoz vezető lépcső.

A felső-Duna-parthoz kapcsolódó – onnan az alsó-Duna-parti út irányába levezető – lépcsők északtól déli irányban haladva (9 darab):

1. Castrum alatt lévő betonlépcső, 2. Pajtás utcával egy vonalban, VI. számú kút mellett lévő lépcső, 3. Vigadó mögött, kőből épült lépcső, 4. Erkel kert meghosszabbításában, kőből rakott lépcső, 5. Korányi Sándor utca folytatásában található lépcső, 6. Kossuth Lajos utca folytatásában, az Aratók szobor mögött található lépcső, 7. Kodály Zoltán utca meghosszabbításában lévő lépcső, 8. Dunasor mögött, a Holdfény utca meghosszabbításában lévő lépcső, 9. Dunasor mögött, Mickiewicz Ádám utca meghosszabbításában lévő lépcső.

A munkacsoport március 25-ig várja a javaslatokat

A munkacsoport olyan elhunyt személyekre várja a javaslatokat, akiknek halála óta legalább 3 év eltelt.

Az ajánlások mellé egy rövid méltatást is szükséges csatolni a névadónak felterjesztett személyről. A kezdeményezéseket – a lépcső(k) megjelölésével – 2021. március 25-ig várják a [email protected] e-mail-címre, vagy postai úton a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztály címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában