megemlékezés

2021.03.16. 09:00

Szűk körben, de koszorúztak

Balla Tibor

Fotó: LI

Szűk körben tisztelgett az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt Rácalmás szinte teljes képviselő-testülete hétfőn délután a járványügyi előírások betartásával. Az eseményre a járványveszély miatt Schrick István polgármester sajnos nem invitálhatta meg a kisváros lakóit.

A városlakók nevében helyezték el a koszorút
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A kisváros polgármestere a településen élők nevében Németh Miklósné alpolgármesterrel közösen helyezte el a koszorút Petőfi Sándor szobránál. Főhajtásuk után a Rác­almási Városvédő és Szépítő Egyesület nevében Pálinkás Tiborné és Nagyné Berzai Márta helyezte el az emlékezés koszorúját. Az eseményen részt vett még ifj. Erős István és ifj. Miss István képviselő is. is.

Rácalmáson hagyomány, hogy ünnepi műsorként dramaturgiai játékot adnak elő a Jankovich Miklós Általános Iskola diákjai. A műsort idén zárt ajtók mögött kellett felvenni (a járványveszély miatt), hiszen megemlékező rendezvényt nem tarthattak. A felvételt a Rácalmás tévé adásában, valamint a http://racalmas.hu/?s=tv internetes felületen tekinthetik meg március 4-étől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában