verseny

2021.03.03. 11:30

Példaértékű rajzok a Móricz iskolában

A diákok ötlete alapján szerveztek rajzpályázatot a Móricz Zsigmond Általános Iskolában. A jótékonysági kezdeményezésre beérkezett legjobb alkotások készítőit kedden délután köszöntötték az intézmény udvarán.

Szabó Szabolcs

2021.03.02. Jótékonysági rajzpályázat díjátadója Móricz Zsigond Ének-zenei Általános Iskolában Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Előzmények: lapunkat a kezdeményezésről egy móriczos szülő, dr. Csuti-Sáfár Orsolya tájékoztatta, aki a DH-nak küldött levelében kifejtette: a közelmúltban a 4. a osztályos Bognár Blanka, Csuti Gáspár, Kovács Szofi és Kovács Léna azzal az ötlettel keresték fel osztályfőnöküket, Szalay Ildikót, hogy ők mint kisiskolások szeretnének egy rajzversenyt hirdetni az alsósok számára az iskola keretein belül. A rajzverseny különlegessége, hogy a nevezési díj egy olyan kinőtt ruha vagy félretett játék legyen, ami még más számára hasznos lehet. Ezeket az összegyűjtött nevezési tárgyakat a rászorulóknak adnák. A jótékonysági rajzpályázat témája a farsang volt.

Az 1–2. évfolyam díjazottjai: Cser Ágota, Mohai Zora és Palágyi Emma
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nagy lendülettel álltak neki a gyerkőcök a szervezkedésnek. Olyan sok pályamű érkezett, hogy a szülőket is bevonva sikerült a Kis Csillag Alapítvánnyal felvenni a kapcsolatot, amely befogadná a felajánlásokat. Összesen 51 kisgyerek 63 darab rajzot, festményt készített, volt, aki több képpel is pályázott.

A diákok vastapsa fogadta a legjobb rajzolókat

Az elkészült rajzokat március 1-jén délután függesztették ki a Móricz iskola zsibongójában. Nehéz volt a zsűri dolga, csupa-csupa szebbnél szebb alkotás született. A gyerekekből álló bizottság 1–2. és 3–4. osztályos korcsoportokra bontva értékelte külön a fiúk, külön a lányok munkáját.

A rajzkiállítás a Móricz zsibongójában kapott helyet

A zsűri által szemlézett legjobb rajzok alkotóit kedden délután az intézmény udvarán köszöntötték az ötletgazdák: A fiúknál az 1. és 2. osztályosok mezőnyében: 3. Nagy Mikes, 2. Dencsik-Fuchs Heimdall, 1. Fodor-Nagy Edvin. A lányoknál: 3. Palágyi Emma, 2. Cser Ágota, 1. Mohai Zora.

Baráth Bettinának is külön gratuláltak a díjátadón

A 3. és 4. osztályosoknál, a fiúknál: 3. Tihanyi Simon, 2. Dőri-Tóth Zalán, 1. Jankovics Félix. A lányoknál: 3. Somfai Kamilla, 2. Schneider Tímea, 1. Baráth Bettina.

Különdíjasok lettek: Mod­róczky Anna Kamilla, Böröczki Borcsa.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában