Lakossági tájékoztatás a járványügyi intézkedésekről

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház a honlapján tájékoztat a pandémiával kapcsolatos járványügyi intézkedésekről:

duol.hu

2019.12.10. Fehér Rendelőintézet felújítása Dunaújváros Fotón: Dr. Mszáros Lajos Szent Pantaleon Kórház főigazgatója Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: archív

A Covid-19 járvány immáron harmadik hulláma alatt is a Szent Pantaleon Kórház feladata a növekvő számú Covid-19 betegek kezelése, emellett a sürgősségi és nem halasztható ellátások folytatása, illetve a koronavírus elleni oltások végzése. A pandémia terjedésének lehetőség szerinti lassítása és az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzése érdekében kórházunk újabb intézkedéseket léptet életbe 2021. március 8-ától, melyek az alábbiak:

• Annak érdekében, hogy a Covid-19 ellátó osztályok a megnövekedett esetszámot is el tudják látni és az oltóhelyeket is működtetni tudjuk, a kórház-rendelőintézetben átmenetileg szűkítjük a tervezhető, nem sürgős járóbeteg-ellátások lehetőségét. Szakrendeléseink és ambulanciáink egy része változatlanul működik, mások csökkentik tevékenységüket, csak az akut eseteket, illetve azokat a kontroll vizsgálatokat végzik el, amelyek halasztása hátrányos egészségügyi következményekkel járhat, akár középtávon is egészségkárosodást eredményezhet.

• Március 8-ától az eredeti helyükön átmenetileg szünetelnek a fül-orr-gégészeti, urológiai, neurológiai szakrendelések, melyek oltóhelyként működnek. A nem halasztható ellátások az osztályos ambulanciákon történnek, telefonos egyeztetést követően. Várhatóan a fenti lista napokon belül bővülhet.

A fül-orr-gégészeti, ortopédiai, urológiai, mozgásszervi rehabilitációs és ideggyógyászati szakrendelés telefonos konzultációt követően vehető igénybe, az alábbi telefonszámokon:

- fül-orr-gégészet 550-132 munkanapokon 8-14 óráig

- ideggyógyászat 550-184 munkanapokon 8-15 óráig

- ortopédia 550-349 rendelési időben

- urológia 550-256 munkanapokon 10-12 óráig

- mozgásszervi rehabilitáció 550-307 keddenként 13-15 óráig

• A többi szakrendelés egyelőre változatlanul működik. A (25) 550-560-as központi előjegyzési telefonszámon vagy közvetlenül a szakrendelést felhívva tájékozódhatnak az aktuális helyzetről.

• A szakrendelések telefonszámán rendelési időben vagy a szakrendelés által megadott időintervallumban telefonos konzultáció, tanácsadás kérhető, a gyógyszerfelírás és eBeutaló kiállítása megoldható a „felhőben”, amennyiben szakmailag nem szükséges a személyes megjelenés.

• Személyes megjelenéskor továbbra is fontos a várókban a megfelelő távolságtartás és a kórház-rendelőintézet egész területén a szabályos, orrot-szájat eltakaró maszk használat. Kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

• Mind a személyzet, mind a pácienseink közös érdeke, hogy a kapacitásaink a várható további esetszám növekedés idején is rendelkezésre álljanak, az oltóhelyek tudjanak működni, ezért kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe a kórház-rendelőintézet szolgáltatásait és a sürgősségi ellátást.

A fenti rendelkezések a járványügyi helyzettől és az igénybevételi szükségletektől függően változhatnak, erről folyamatos tájékoztatást adunk a www.pantaleon.hu honlapon.

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (06-80-277-455, 06-80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában