megkérdeztük

2021.03.30. 11:00

Hol vehetünk jegyet, ha a buszon már nem tudunk?

A járványügyi helyzetre való tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz március 29-től azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon is felfüggesztette az elsőajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolta el az utastértől.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Dunaújváros

Ezek a szabályok érvényesek a városi buszközlekedésre is. A menetjegyet értelemszerűen így a buszvezetőnél nem lehet megváltani. Utánajártunk, hogy a városban ezt miképpen tudják megoldani az utasok.

Megkérdeztük a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát a témában, ahonnan a következő választ kaptuk: „Az állami tulajdonú közlekedési társaságok összehangolt, egységes működésének köszönhetően utasainknak a korábbi hasonló intézkedésekhez képest már több lehetőségük van megvenni jegyüket vagy bérletüket. A kordonozást követően továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazás segítségével, illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik az értékesítés. Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.”

A járványhelyzetre való tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz március 29-től rendkívüli intézkedést vezetett be. A közszolgáltatás folyamatos fenntartása érdekében valamennyi járatán – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon is – felfüggesztette az elsőajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolta el az utastértől. Így jártak el a városi buszközlekedés esetében is. A menetjegyet értelemszerűen így a buszvezetőnél nem lehet megváltani. Utánajártunk, hogy ezt miként tudják megoldani a városi utasok
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A válaszban közöltek értelmében tehát Dunaújvárosban a Béke téri buszpályaudvari pénztáron kívül a postán és a posta partnereinél (a Barátság úti 5-ös, a Béke körúti 8-as, a Petőfi Sándor utcai 2-es, a Váci Mihály utcai 3-as, a Vörösmarty Mihály utcai 4-es postapartnernél, és a Mátyás király körúti Mini Garzon ABC-ben) van lehetőség a helyi menetjegyek megváltására.

A kommunikációs igazgatóság válaszában azt is leírta, hogy folyamatosan új értékesítési csatornák bevonásán dolgoznak. A rendszeresen munkába járó utasok számára a bérletvásárlást ajánlották, megemlítve, hogy a március havi helyközi bérletek a húsvéti ünnepek miatt a megszokottnál tovább, 2021. április 7-én éjfélig érvényesek. A nem munkába járó utasoktól azt kérik, előre tervezzék meg utazásaikat, és elővételben vegyék meg jegyeiket.

A rendelkezés értelmében a járművezetőt kordonnal határolták el a busz utasterétől

Mindezek mellett felhívták az utazók figyelmét arra is, hogy a szájat és orrot eltakaró maszk használata 2020. november 11-től nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén kötelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában