Dunaferr

2021.03.29. 18:36

Folytatódik a harc a Dunaferrért

Ahogy korábban megírtuk, miközben az ISD Dunaferr Zrt. a felszámolás felé halad, március 26-án rendkívüli közgyűlést tartott, többi között ennek elkerülése és a törvényes működés visszaállítása érdekében.

duol.hu

Ezen a közgyűlésen megválasztotta az igazgatóság és a felügyelő bizottság új tagjait és módosította a társaság alapszabályát is. Ezt követően a társaság változásbejegyzés iránti kérelme az illetékes cégbíróságra lett beadva. Ezt az ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi Tanchilevich-féle ügyvezetése vitatta, ezért azt magára nézve nem fogadta el, mivel bizonyítottnak látják a Steelhold Ltd. képviseleti megbízásának általuk vélelmezett hamis voltát. Hogy ne tűnjön egyszerűnek a kialakult helyzet mindezt megfejelték egy másik céges közgyűlés összehívásával (amit valójában nem is ők hívtak össze), ennek céldátuma ezév május 6-a. Ezzel kapcsolatban dr. Mikó István elmondta, hogy eredetileg a Steelhold Ltd. törvényességi kérelmére került sor ennek a közgyűlésnek az összehívására, az ISD Dunaferr társaság törvénytelen működése miatt. A cégbíróság azoknak a napirendi pontoknak a megtárgyalását írta elő, amelyeket még a Steelhold Ltd. képviseleti megbízottja kért. A érintettek nevében dr. Mikó István azonban már korábban is jelezte, hogy a Dunaferr fő részvényesének képviselői teszik a dolgukat és a birtokba vételt követően nekilátnak kihozni a társaságot a Tanchilevich és csapata által okozott mély gödörből.

A Tanchilevich – féle közleményben a vasmű nehéz helyzetének kialakulásáért, a több milliárdos veszteség okaként az ukrán csoport támadását és a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetőinek lejárató nyilatkozatait helyezik előtérbe. Ez utóbbit a Dunaferr Vasas elnöke, Molnár László visszautasítja, hiszen ők is, mint a többi tulajdonos meghívottként vettek részt a közgyűlésen, amellyel a mandátumuk szerinti kötelezettségüknek tettek eleget.

A Dunaferr irányításáért folyó harc tehát folytatódik. Azt azonban okkal kérdezheti a közvélemény, hogyan lesz az engedményező Dunaferr és a bérmunkát végző engedményes Safin szerződéséből stratégiai befektető, ami mára stratégiai partnerré szelidült. Mert a kettő nem ugyanaz, ugyanis stratégiai partnereknek számítanak a hosszú távú szerződésben érdekelt például feketeszén, koksz beszállításában, a szállítmányozásban és még sorolhatnánk további fontos területen érdekelt partnerek is. Azért bíz(z)unk a szebb jövőben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában