DKKA

2021.03.24. 09:40

Elhunyt a dunaújvárosi sportélet ikonja, Bába Mihály

A DKKA közösségi oldalán kedden este jelentette be a szörnyű hírt, miszerint Bába Mihály elhunyt. Azóta szinte minden egyesület és a város önkormányzata is megemlékezett a helyi sportélet egyik megkerülhetetlen alakjáról.

A DunaOnline a legendás sportember emléke előtt egy két évvel ezelőtt készült portréval tiszteleg.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt gyúrónk, Bába Mihály!

Leírhatatlan fájdalom ez a dunaújvárosi kézilabda számára, hiszen Misike idén kezdte volna 36. szezonját a helyi női csapat mellett. Egy igazi ikon, és példakép ment el közülünk, akinek a neve egybeforrt egyesületünkével, és aki nélkül már sosem lesz ugyanolyan egyetlen mérkőzés sem. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Bába Mihályt saját halottjának tekinti és emlékét örökre megőrzi.

„Van az emlék (...) Valaki itt hagyta őket. Valaki, aki elment. De hagyott valamit. Sok emléket. Sokszor felidézhetetlen, már csak foszlányokban, érzésekben, félelmekben, fájdalmakban, apró örömökben, pillanatokban élő emléket. Amelyek itt vannak egy darabka hangban, néhány képben, teleírt füzetekben, és Bennetek. Mert nem csak emléket hagyott. Annál sokkal többet. A valóságot. Az életet. Az emléket, amely tovább él. Nem szavakban, nem gondolatokban, nem tettekben, és nem tárgyakban. Hanem magában az életben. Egy másik életben. Ami az övé is. Így válik az emlék jelenné, jövővé.”

A búcsúszó, mit nem mondtál ki, elmaradt.

Elmentél, de szívünkben örökké velünk maradsz, Misi!!


A Dunaújváros PASE is búcsúzik Bába Mihálytól.

Elfogytak szavaink.

Elment Ő, elment mindenki Misi bácsija.....

Szívszorító történések, hírek ellenére az utolsó pillanatig bíztunk abban, hogy minden rendben lesz.

Szia, Misi bácsi!

Felfogni nem tudjuk, s talán nem is akarjuk ezt az egészet. Kérdések tömkelege kering bennünk, melyekre választ már nem kapunk. Örök mosolyod, vidám természeted és segítőkezed hiánya óriási űrt fog maga után hagyni. Hullámvölgyeinkben és rossz napjainkon is Rád fogunk gondolni, mert Te mindenben a jót láttad, felhőtlen szeretettel nyújtottál nekünk támaszt bármikor. Leírhatatlanul, kimondhatatlanul, felfoghatatlanul fogsz nekünk hiányozni! Egyszer egy távoli jövőben találkozni fogunk, mosolyogni fogunk egymásra, mert te is így tettél mindig, mikor velünk voltál!

“Hajrá Foci, Hajrá Gyerekek!” – Köszönjük, hogy voltál nekünk, sose feledünk!

Vigyázz magadra, Misi bácsi. Nyugodj békében!

Tisztelettel és a legmélyebb együttérzéssel: Dunaújváros PASE

Bába Mihály (1955-2021)







A Magyar Kézilabda Szövetség is megemlékezett Bába Mihályról:

66 esztendős korában elhunyt Bába Mihály, a Dunaújvárosi KKA masszőre, aki 35 szezonon keresztül dolgozott a csapat mellett, 2005-2009 között tagja volt a magyar női válogatott egészségügyi stábjának is.

Bába Mihály birkozóként magyar bajnoki bronzérmes volt, majd 1973-tól masszőrként dolgozott, 1984 óta az újvárosi női csapatnál, ahol a stáb tagjaként részese lehetett öt magyar bajnoki címnek, öt Magyar Kupa-sikernek, egy-egy Bajnokok Ligája-, KEK- és EHF-kupa győzelemnek is.

Bába Mihály a közelmúltban közlekedési balesetet szenvedett, amelyből már nem tudott felépülni. Emlékét megőrizzük, nyugodj békében, Misi!


https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fenybucsu-baba-mihaly-emlekere-ma-este-nyolckor-4233640/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában