hírt adnak az újranyitásról

2021.03.09. 09:00

Bezár a templom is ideiglenesen

Múlt vasárnap tartotta az utolsó istentiszteletet a dunaújvárosi református egyházközség, a március 8-tól életbe lépő járványügyi korlátozások miatt egyelőre a vallási közösség sem találkozik a templomban.

Molnár Emese

Czeglédi Péter Pál, a helyi református lelkész arról tájékoztatta a híveket, hogy a templomot bezárják a Zsinat Elnökségi Tanácsának útmutatása nyomán. A bezárás egyelőre két vasárnapot érint, utána pedig hírt adnak az újranyitásról. A Zsinat Elnökségi Tanács március 5-én úgy döntött, hogy március 8–26. között minden, személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel. A digitális eszközök segítségével, a gyülekezet helyi lehetőségeik figyelembevételével lehet istentiszteleteket tartani. Minden lelkipásztort és presbitériumot arra kérnek, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is találjanak módot a bajba jutottak, betegek és magányosok lelki támogatására, és nyújtsanak segítséget az erre rászorulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában