hírek tolnából

2021.03.31. 10:00

Az útfejlesztés Dunaföldvárt is érinti

Wessely Gábor - teol

A tönkre ment szakaszokat javítják a 21-es számú főút Kisterenye és Salgótarján között. 20210308 Vizslás Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Forrás: illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

Márciusban újraindultak az útfelújítások a megyében. Dolgoznak az 5111-es számú Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Paks összekötő úton, 21,7 kilométer hosszban, a 6232-es számú Paks-Nagydorog-Sárszentlőrinc összekötő úton, 20,5 kilométer korszerűsítésén, és az 5112-es számú Dunaszentgyörgy-Fadd-Tolna összekötő úton, 19,5 kilométeres szakaszon.

Nemcsak a burkolat megújításával foglalkoznak a kivitelezők. A padkákat, járdaszegélyeket, vízelvezető árkokat és a keresztező átereszeket, kishidakat is rendbe teszik.

Ezek a már folyamatban lévő projektek, és lesznek – a Magyar Közút tájékoztatása szerint ‒ újonnan indulók is, 2021-ben. Még az idei esztendőben felújítják majd a sióagárdi bekötőutat, a Szálkát Mőcsénnyel összekötő utat, valamint a Pörböly és Alsónyék közötti útszakaszt.

Ilyen volumenű útfelújítás talán még soha nem volt Tolna megyében.

A határidőket próbálják betartani. Fadd és Tolna térségében öt-hat helyszínen is dolgoznak egyszerre. Igyekezniük kell, mert ezt a szakaszt áprilisban át kell adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában