Móricz iskola

2021.03.26. 12:00

A szülők szavazata döntő lehet

Egymást követik az egyeztetések a Móricz Zsigmond Általános Iskola esetleges fenntartóváltásával kapcsolatban.

duol.hu

Fotó: LI

Mindeközben forrnak az indulatok, a szülők egy része felháborítónak tartja már a gondolatát is, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház átvegye az iskola fenntartásával kapcsolatos feladatokat, mások legalábbis elfogadhatónak tartják. De a legtöbben aggódnak, hogy nem sikerül megőrizni a tradíciókat, a kötelező részvételt a kórusmunkában, az emelt szintű ének-zene oktatást.

Nagyrészt a szülők kezében van, mi lesz a kockásingesekkel
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Sokat várnak a szavazástól, de aggódnak, hogy vajon a szülők többségének szavazata mennyiben lehet mérvadó a végső döntés meghozatalában. Például, ha nem támogatják a fenntartóváltást, akkor dönthet-e az illetékes minisztérium másként. Ez ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordultunk írásos megkeresésben. A sajtóosztály hivatalos válaszként azt írta szerkesztőségünknek, hogy amennyiben a szülők többsége a fenntartóváltást nem támogatja, abban az esetben a fenntartóváltásra nem kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában