A bíróság döntése végleges

2021.02.05. 19:00

Katalizátort akartak lopni, elfogták őket

A Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője Palkovitsné dr. Kész Anikó az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntett kísérlete miatt indítványt tett két férfi bűnügyi felügyeletének elrendelésére, akik egy autó katalizátorát akarták elvinni.

A megalapozott gyanú szerint a 31 és 23 éves férfiak 2021. február 1-jén este egy székesfehérvári telephely drótkerítését kivágták, és egy ott parkoló kocsit kézi emelővel megemeltek, majd egy akkumulátoros flexszel megkísérelték levágni annak katalizátorát.

Mivel cselekményük közben megzavarták őket, a szerszámokat hátrahagyták, és elmenekültek.

A lopással veszélyeztetett érték az 50.000,-Ft-ot meghaladta, de az 500.000,-Ft-ot nem érte el.

A székesfehérvári rendőrök rövid időn belül elfogták, és őrizetbe vették őket.

Az ügyészség a büntetett előéletű gyanúsítottak esetében a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta négy hónapi időtartamra bűnügyi felügyelet elrendelését székesfehérvári otthonaikban a mozgásukat nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és mindkét férfi bűnügyi felügyeletét elrendelte. A bíróság döntése végleges.

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában