sorozatos jogszegő

2021.02.17. 12:00

Kabát alatt, vagy erőszakkal

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben.

duol.hu

A vádirat szerint a férfi 2020 márciusa és júniusa között Székesfehérváron egy üzemanyagtöltő-állomás üzletében szeszes italt helyezett a ruházatába, amelyet az alkalmazott észlelt. A terhelt a benzinkutast megrúgta, ököllel megütötte, majd az eltulajdonított termékkel elmenekült. A férfi egy ruházati üzletben magához vett egy cipőt és egy pólót, az áruvédelmi eszközt a cipőről eltávolította, a termékeket a ruházata alá rejtette, azonban a biztonsági szolgálat tagja a cselekményét leleplezte és a termékeket visszavette.

A vádlott két illatszerüzletben négy alkalommal rejtett a ruházatába különböző illatszereket, és három esetben fizetés nélkül távozott, egy esetben pedig a biztonsági szolgálat észlelte a cselekményt és visszavette a termékeket. A férfi egy élelmiszerüzletből eltulajdonított 15 csokoládét, amit a ruházatába rejtett, de a termékeket az üzlet visszavette.

A vádlott 2020. június 15. előtt továbbá kábítószert szerzett meg és fogyasztott. Az ügyészség vele szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, a más ügyben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését, valamint az egy polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában