Járványügyi intézkedések a Rudas iskolában

Szemenyei István, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója az alábbi közleményt adta ki az iskola honlapján. Betűhív közlés következik:

duol.hu

Tisztelt Kollégák, Intézményi Dolgozók!

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Kedves Diákok!

Szakemberek egyöntetű meglátása szerint a járványhelyzet kritikus időszakához érkeztünk. Egy évi, megfeszített védekezésünk eredménye kerülhet veszélybe egyik napról a másikra, ha nem figyelünk és vigyázunk egymásra az újabb hullám – remélhetőleg végleges – elültéig.

A vírus terjedésének fékezése érdekében az alábbi intézkedéseket hozom:

2021. március 1-től a szervezett és csoportos iskolai foglalkozásokat (vizsgára felkészítő, konzultáció, felzárkóztatás) határozatlan időre felfüggesztem. Orvosi alkalmassági vizsgálatra, versenydolgozat megírására, ügyintézésre, egyéni konzultációra külön engedéllyel és előre egyeztetett módon lehet az épületbe lépni.

Ugyancsak 2021. március 1-től a kollégiumi szállást csak rendkívül indokolt esetben engedélyezem igénybe venni. Ez elsősorban a külföldi lakhellyel rendelkezőkre, a nappali oktatásban részesülő (általános iskolás) tanulókra és az iskolai, vagy vállalati szakmai gyakorlatra érkezőkre vonatkozik. Minden kérelmet egyenként vizsgálunk meg, egyeztetve az adott képzést szervező iskolával. A közlekedési lehetőségek figyelembevételével a még elfogadható, de lehető legrövidebb tartózkodást biztosítjuk a kollégiumban. A sport ágazatos tanulók szakmai gyakorlatát a járvány enyhülése után és az összefüggő nyári gyakorlat alatt folytatjuk. A kollégiumból hétvégére hazatávozottaknak lehetőséget adunk, hogy a személyes tárgyaikért eljöjjenek, a nevelőjükkel egyeztetett időpontban magukkal vigyék azt.

A teljes intézmény területén elrendelem a fertőtlenítő eszközök és maszk még szigorúbb használatát, a közösségi felületek gyakoribb tisztítását. A feladatok végzésénél az előírt távolságot folyamatosan tartani kell, az időjáráshoz igazodó, gyakori szellőztetést mindenki a saját környezetében köteles megtenni.

A digitális oktatás rendje nem változik. Kérek mindenkit az online órák előtérbe helyezésére, és az azokon való aktív részvételre. A hiányzások kezelésével kapcsolatban a közelmúltban kiadott iránymutatás továbbra is él. Felhívom a figyelmet az ellenőrzések és értékelések fontosságára, gyakoriságára, ami tanár és diák közös felelőssége és az év végi érdemjegyek megállapításának az alapja.

Közös akarattal számtalan nehézséget, sok problémát leküzdöttünk már együtt. Kérek mindenkit az összefogásra, őszinte párbeszédre, egymás segítésére. Csak így sikerülhet…

Jó egészséget és kitartást kívánok mindnyájunknak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában