pályázat

2021.02.22. 15:00

Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

A Dunaújvároshoz közeli kis Duna-parti településnek is komoly gondot okoznak az illegálisan lerakott hulladékhalmok.

Török Tímea

Annál is inkább aggasztóak a szemétkupacok, mert a település számtalan törekvése irányul a közterületek megszépítésére. Sőt, több beruházás is azt igazolja, hogy Kulcson az idegenforgalom fejlesztésében jelentős potenciált lát az önkormányzat vezetése. Ezzel kapcsolatban számos fejlesztési tervet, pályázatot készítettek már el, és több jelentős forrást is nyertek a terveik megvalósításához. A hajóállomás, a Duna-parti romantikus kis utcák, maga a part is élménnyel teli nyári sétákra kínál lehetőséget, vagy például a Mária út is áthalad a településen. Mindezek sikere csak tiszta és szép környezetben képzelhető el. Természetesen több kezdeményezés is volt már eddig is a Kulcsot elcsúfító szeméthalmok felszámolására, akár önkormányzati vagy lakossági kezdeményezésre. De település-szinten ezek nem hoztak átfogó megoldást.

A lakosság is segített a lerakók felderítésében
Fotó: amatőr

Jobb Gyula polgármester február 19-én a kulcsi önkormányzat hivatalos közösségi média oldalán közleményben adta hírül a jó hírt, amellyel kapcsolatosan lapunknak is nyilatkozott:

– Ma megkezdődött a tavaly rendelkezésünkre bocsátott, „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton elnyert támogatásból az illegális hulladék-lerakóhelyek megtisztítása és felszámolása.

A kormányzati finanszírozással mintegy 260 köbméter hulladékot fogunk összegyűjteni és elszállítani a lakosság bejelentései és a saját feltárásaink alapján.

Ehhez kapcsolódóan arról is örömmel tudom tájékoztatni a közvéleményt, hogy már benyújtottuk pályázatunkat szintén e témával kapcsolatosan, az illegális hulladék lerakásának megakadályozása céljából kilenc darab térfigyelő kamera felállítására is.

Reméljük, hogy az a pályázat is sikeres lesz, és megvédjük Kulcsot attól, hogy bárki a jövőben a szemetét közterületeinken helyezze el.

Szeretném megköszönni ezen a fórumon keresztül is a lakosságnak az együttműködést, és az illegális lerakóhelyek fizikai elérhetőségével kapcsolatos jelzéseket – mondta el Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában