Fejér megye

2021.01.29. 19:00

Támogatás minden önkormányzatnak

Ötös skálán átlagosan 4,4-re értékelte a Fejér megyei önkormányzatok korrupció elleni védettségét az Állami Számvevőszék.

duol.hu

A közép-dunántúli megyében 12 polgármester és 21 jegyző már 2020-ban intézkedéseket tett a beszámoló készítés integritást biztosító lényeges feltételeinek a megerősítése, illetve kiépítése érdekében. Ezeknek az önkormányzatoknak – az ÁSZ ellenőrzésének eredményeként – javult az integritása.

Az ÁSZ értékelése és iránymutatása – az integritás erősítése érdekében – 34 önkormányzat polgármestere, valamint jegyzője részére biztosít további előrelépési lehetőséget, saját felelős vezetői magatartásuk függvényében, 2021-re vonatkozóan.

Az Állami Számvevőszék első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását. A 3197 önkormányzatot és 1284 önkormányzati hivatalt érintő rendszerszintű értékeléssel, illetve többszintű tanácsadó tevékenységével az ÁSZ a COVID-19 világjárvány időszakában nyújtott támogatást a szabályok betartásához, ami megalapozza, illetve elősegíti az önkormányzatok hatékony feladatellátását.

Az ellenőrzésről szóló összefoglaló cikket az ÁSZ hírportálján, az alábbi linkre kattintva olvashatja el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában