feledhetetlen élmény

2021.01.21. 17:00

Meglepetés: szánkópálya épült hétfő reggelre

Lapunk hasábjain az elmúlt időszakban többször is foglalkoztunk vele, hogy mennyire vágyják a gyerekek és a gyereklelkű felnőttek is a havazást.

Török Tímea

Nem csoda, mert ez az időjárási jelenség szinte minden téli ünnepi dalban vagy számtalan mesekönyv illusztrációjában szerepel. De a téli élmények, így a hógolyózás, szánkózás, hóangyal-készítés elengedhetetlen kelléke is egyben.

A rácalmásiak biztosra mentek, hétfőn reggelre nem csak fehérbe borult a városka egy része, de valódi, szánkózásra alkalmas domb is készült a szorgos hóágyúzásnak köszönhetően.

Az óvodás gyermekek imádták az ajándékba kapott havat Fotó: amatőr

A Rácalmási Manóvár Óvóda és Bölcsőde intézményvezetőjét kérdeztük a meglepetés-szánkópálya készítéséről.

– Az intézményünkbe járó egyik gyermek apukájának ötletéből született hétfő reggelre a szánkozódomb és a hóval fedett pálya a bölcsődénk és az önkormányzati épület közötti átjáróban. Az odaadó szülői munkálkodást az intézményünk és az önkormányzat karbantartói segítették. A téli csodánk egész éjszaka készült, az apuka csak délelőtt 9 órakor ment el, akkor fejezte be a hópálya-kivitelezést. A gyerekeket az intézmény közösségi média csoportjaiban tájékoztattuk, arra kérve őket, hogy egy meglepetés van készülőben, és hozzanak magukkal szánkót. Egész délelőtt felhőtlen örömmel élvezték a manóváras gyerekek a havat. Majd délután a település minden lakója csatlakozhatott, sőt még Kulcsról is érkeztek szánkózni – monta el Pálinkás Tiborné, majd hozzátette:

– Köszönjük a hóágyúzás eredményeként a valóban csodálatos és feledhetetlen élményeket és nagyszerű téli emlékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában