imahét

2021.01.20. 09:00

Imádság, közösség és csend

Kedden délután a helyi református templomban megkezdődött az idei dunaújvárosi ökumenikus imahét. A járványhelyzet miatt ezúttal csonka imahetet szerveztek a történelmi egyházak helyi képviselői.

Szabó Szabolcs

2021.01.19. Ökumenikus imahét Református templom Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A református templomban zajló igehirdetést az online térben követhették az érdeklődők. Köszöntőjében Czeglédi Péter Pál elmondta, e nehéz időkben az ökumenikus imahét kiváló lehetőség arra, hogy újra összhangba kerüljünk egymással és Istennel.

Stermeczki András evangélikus lelkész igehirdetésében idézte az idei ökumenikus imahét üzenetét János evangéliumából: „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad; ezeket összegyűjtik, tűzre vetik és elégetik.

Czeglédi Péter Pál református lelkész
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek.” A lelkész arra is kitért, a keresztény egységért való imahét anyagát a svájci Grandchamp-i, jelenleg 50 tagú szerzetesi közösség állította össze, a témája: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek”, ezen ige pedig kifejezi a Grandchamp-i közösség elhivatottságát az imádságra, a közösség építésére és a csendre. Végül Kovács István görögkatolikus parókus az imahét további menetét ismertette.

Ma 17 órától a görögkatolikus templomban igét hirdet Czeglédi Péter Pál református lelkész. Az esemény elérhető lesz az online térben, a járványügyi előírások betartása mellett számítanak a hívek részvételére is. Pénteken 17 órától Kovács István parókus hirdet igét a helyi evangélikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában