összeállítás

2021.01.04. 17:30

Hírportálunk 2020-as legolvasottabb hírei – II. félév

2020 bővelkedett eseményekben. Lássuk, milyen hírekre kattintottak a legtöbben az elmúlt esztendőben itt a duol.hu-n.

duol.hu

Július

Igazi krimit olvashattunk Júliusban. Sajnos ez nem fiktív sztori volt, hanem nagyon is valós. A Fejér Megyei Főügyészség vádirata szerint több kiskorút kényszerítettettek prostitúcióra Dunaújvárosban és Bécsben is. A családfő, a felesége, a lányai és nyolc személy hozható kapcsolatba a magyar nők és kisorú személyek futtatásával. A szervezet tagjai egyes kiskorú sértetteket részben erőszakkal vettek rá a prostitúcióra, részben pedig úgy, hogy bántalmazással fenyegették őket.

A bűnügy további részleteit az eredeti cikkünkben olvashatják:

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/prostituciora-kenyszeritettek-tobb-kiskorut-dunaujvarosban-3698687/

Augusztus

Most kivételesen két hírt is küzlünk ebből a hónapból, hiszen mindkettőt sokan olvasták. Az első az uszodai tűzről szólt, a másik a Vasműs porrobbanásról.

Nem kezdődött jól az augusztusi hónap a dunaújvárosiaknak. Szeretett uszodánkban tűz keletkezett a szaunában. Az épületből ötvennégy embert kellett kimenteni. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A tűz körülbelül 64 négyzetméteres területet érintett. Az utómunkálatok során a burkolatot és az álmennyezetet is meg kellett bontani és a lánglovagok átvizsgálták a tetőszerkezetet is. A tűzfészekről, a szauna öltöző részéről a tűz az uszodatérbe szerencsére nem terjedt át. A hírt képgalériával frissítettük.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eg-az-uszoda-szaunaja-dunaujvarosban-3741716/

A Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén porrobbanás történt az elektrosztatikus porleválasztó berendezésben. Szerencsére nem történt személyi sérülés a jelentős anyagi kárral járó esemény bekövetkeztekor.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/porrobanas-a-vasmuben-3782207/

Szeptember

A szeptemberi legolvasottabb hír számunkra is nagy meglepetést okozott, hiszen arról szólt az írás, hogy ne mossuk meg a húst sütés előtt.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/ne-mossa-meg-sutes-elott-a-nyers-hust-3815114/

Október

A gyermekmosoly játékunk csúcsokat döntött. Olvasóuink közül sokan küldték be gyermekük fotóját az oldalunkra. Két kategóriában lehetett nevezni; 0-3 éves- és 4-7 éves korcsoportban lehetett nevezni. Olvasóink rendkívül aktívak voltak, hiszen a közösségi oldalakon is népszerűsítették gyermeküket, buzdítva az ismerőseiket a szavazásra. A nyertesek értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak.

Sajnos egy másik hír is vezetett az olvasottsági statisztikában. Október 9-én, reggel 7 óra 45 perckor baleset történt a Pannonia Bio dunaföldvári gyáregységében. A szerencsétlen esemény az üzem negyvenhét munkatársát érintette, akik közül huszonnyolc embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, három személyt pedig megfigyelés céljából bent tartottak. Az ipari baleset lakott területet nem érintett. Cikkünket képgalériával frissítettük.

https://www.duol.hu/vezeto-hirek/ipari-baleset-tortent-a-pannonia-bio-gyarban-3867316/

November

November 21-én pusztító tűz martaléka lett egy fiatal édesanya és kétéves kisfiának iváncsai otthona minden használati tárgyukkal együtt. A családi ház teljes tetőszerkezete lángra kapott, két gázpalack pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant az épületben, a harmadik palackot sikerült kihozni a tűzoltóknak. Az épület lakhatatlanná vált. Az édesanya és a kisgyermek elhelyezését ideiglenesen a tetőjavításban is segíteni szándékozó barátok vállalták fel. Az édesanya és kisfia helyzete nagyon sanyarú. Az anyuka egyedül neveli kétéves gyermekét, ugyanis a csöppség édesapja öt hónappal ezelőtt súlyos betegség következtében elhunyt.

A tragédiáról itt olvashatnak bővebben:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kegyetlen-csapasokat-kap-a-tuzet-atelt-ivancsai-kisfiu-3968641/

December

Az év utolsó hónapjában a Dunaferr került az olvasók látókörének központjába. 11-én reggel, munkakezdéskor nem engedték be a kapun a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökét, Molnár Lászlót és a szakszervezet két alelnökét, Hegedűs Lászlót és Győri Gábort, valamint Eszenyi Andrást sem a gyár területére. A Dunaferr vezetői felmondtak a szakszervezeti tisztségviselőinek. A történtek hátteréről írtunk az alábbi cikkben:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-engedtek-be-a-szakszervezeti-tagokat-a-vasmube-4002622/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában