Folytatták az ágazati tesztelést

Az elmúlt hétvégén többek között a szociális alapellátásban dolgozókat tesztelték a kormányhivatalok.

Molnár Emese

Többek között Pálfi Ivett is élt az önkéntes és ingyenes vizsgálat lehetőségével Fotók: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros

Mint már arról előzetesen hírt adtunk, folytatódott a koronavírus elleni védekezés részeként, a járvány terjedésének további lassítása és az emberek egészségének védelme érdekében a szociális, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban és a javítóintézeti ellátásban dolgozók gyors­tesztelése.

Országszerte százhuszonhét mintavételi pontot állítottak fel a teszteléshez

Ehhez az ágazathoz tartozik a többi között az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Jószolgálati Otthon és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, amely a hajléktalanellátási feladatokat látja el városunkban.

Az érintettek egyénileg jelentkezhettek a vizsgálatra, időpontot foglalhattak a megadott internetes felületeken. A részvétel önkéntes volt. A gyorsteszteléseket a kormányhivatalok szervezték és bonyolították le a pedagógusok év eleji teszteléshez hasonlóan. Országszerte százhuszonhét mintavételi ponton várták az ágazatban dolgozókat, mintegy 47 ezer embernek biztosították a lehetőséget ingyenesen. Nálunk a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületében zajlott a tesztelés a kormányhivatal szakembereivel és orvostanhallgatók közreműködésével szombaton és vasárnap 8 és 16 óra között. A koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel végezték a vizsgálatot.

Dunaújvárosban a járási hivatal épületében végezték a szűréseket

A Koronavírus Sajtóközpont tudatta az MTI-vel, hogy az oltási tervnek megfelelően az elmúlt hétvégén is folytatódott a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban, ezúttal tizenkilenc intézmény több mint harminc telephelyén mintegy háromezernégyszázan kapták meg a Moderna-védőoltást előzetes jelentkezések alapján. Az azt megelőző hétvégén a százötvennél nagyobb létszámú intézményben kapták meg a vakcinát a bentlakók és a dolgozók, így az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád házi Szent Erzsébet Idősek Otthonaiban, a múlt hétvégén pedig a legalább száz embert ellátó otthonokban folytatták a munkát a mobil oltócsapatok.

Többek között Pálfi Ivett is élt az önkéntes és ingyenes vizsgálat lehetőségével
Fotók: Laczkó Izabella

 

Antigén gyorstesztek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában