Dunaferr – Liberty

2021.01.28. 09:00

Bértárgyalásokat kezdeményeznek

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet arról tájékoztatja a tagjait, a vasmű munkavállalóit, hogy kezdeményezték a 2021. évi bér- és szociális tárgyalások megkezdését, az erről szóló levelet január 27-én adták át a munkáltatónak, ezzel együtt kitették honlapjukra is.

Molnár Emese

2021.01.19. Dunai Vasmű főkapu Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Sevcsik Mónikának, az ISD Dunaferr Zrt. RMS- és HR-igazgatójának írt levelében Romanoczki István, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke vázolja, Magyarországon 2021. február elsejétől 4 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege. „Az utóbbi években végrehajtott bérfejlesztések pozitív hatással voltak a munkavállalók elvándorlásának megakadályozása kapcsán. Tisztában vagyunk a jelenlegi gazdasági helyzettel, de azzal is, hogy az acél­ipar rendkívül jó piaci helyzetben van, ami előrevetíti azt, hogy az év további részében a termelés felfuttatásával lehetőség nyílik a dolgozók megtartását elősegítő béremelési folyamat fenntartására. A DTKSZ hatályának meghosszabbítására tett törekvésünk alapján úgy gondoljuk, hogy az abban foglalt bérmegállapodás határidejére is tekintettel kell legyünk, s a munkavállalók megelégedésére és megnyugtatása érdekében cselekednünk kell” – olvasható a levélben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában