Dunaferr – Liberty

2021.01.20. 15:45

A Dunaferr Vasas nem fogadta el a munkáltató ajánlatát

Mint arról szerkesztőségünk is beszámolt, az Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes munkavállalóknak írt 2021.január 19-én kelt levele szerint április 30-ig, azaz két és fél hónappal meghosszabbodhat a Dunaferr kollektív szerződésében (DTKSZ) foglalt juttatások folyósítása amennyiben január 20-a, 15 óráig a két reprezentatív érdekképviselet – a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet – elfogadja és aláírja az ajánlatban foglaltakat.

Brousil Csaba

2021.01.19. Dunai Vasmű főkapu Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Január 20-án, szerdán nem sokkal az ominózus határidő lejárta előtt a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség a saját honlapján tett közzé egy állásfoglalást a témával kapcsolatban. Ebben ezt írták: „A munkáltató ajánlatának elfogadásával elismernénk azt, hogy a DTKSZ felmondása 2020. augusztus14.én jogszerű volt. A felmondási idő meghosszabbításának aláírásával, egyet értenénk azzal, hogy 2021. április 30-án a DTKSZ örökre megszűnjön.” Erre való hivatkozásul az állásfoglalásban azt is közölték, hogy a Dunaferr DV. Vasas nem fogadja el a munkáltató által tett ajánlatot. Szerintük ugyanis annak elfogadásával semmilyen változás nem állna be a jelenlegi helyzetben, sőt a szakszervezet ezzel a lépéssel, mint írják jelentősen gyengíthetné perbéli pozícióit a folyamatban lévő, munkáltatóval fennálló peres ügyeiben. Állásfoglalásukban arról is írnak, hogy számukra továbbra sem világos, hogy ki és milyen alapon jogosult a munkáltató képviseletére.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/aprilis-30-ig-meghosszabbodhat-a-kollektiv-szerzodes-4080046/

A DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség munkavállalóknak és munkáltatónak írt levele:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában