eljárás indult

2020.12.27. 13:30

Tejtermékeket vont ki a forgalomból a Nébih

Egy Vas megyei tejtermékeket előállító üzemet ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei 2020. december elején. A vizsgálat során több mint 700 kg lejárt, valamint nem nyomon követhető élelmiszert találtak az üzemben az ellenőrök, amelyekkel kapcsolatban intézkedtek is.

duol.hu

Az ellenőrzés során öt késztermékből mintavétel is történt. A megmintázott élelmiszereknél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy nem felelnek meg az előírásoknak, ezért a Né­bih szakemberei újabb helyszíni ellen­őrzés során azokat is azonnal hatállyal kivonták a forgalomból, megtiltották azok forgalomba hozatalát, s elrendelték a vizsgálatok során nem megfelelőnek bizonyult termékek visszahívását.

Több élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jogsértésre derült fény abban a Vas megyei tejtermékeket előállító üzemben, ahol december elején vizsgálódtak a Nébih ellenőrei. A szakemberek a vizsgálat során jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint többféle lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagot is találtak. Egy tétel késztermék fogyaszthatósági ideje szintén lejárt. Az érintett tételek mennyisége több mint 700 kg volt, ezeket a Nébih azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, forgalomba hozatalukat megtiltotta és elrendelte zár alá vételüket. Az állati eredetű élelmiszerek esetében a hatóság a megsemmisítést is előírta. Az ügyben az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában