hálaajándék-akció

2020.12.23. 07:00

Sok adomány gyűlt össze a kórháziaknak

A Dunaújvárosi Hírlap és a Dunaújvárosi Szuperinfó összefogásra szólította fel a város és környéke lakóit és mindazokat, akik szerették volna köszönetüket kifejezni a Szent Pantaleon Kórház orvosainak és nővéreinek, azoknak, akik a mostani, embert próbáló időkben megfeszítetten dolgoznak hozzátartozóink, ismerőseink gyógyításán.

Brousil Csaba

2020.12.22. a Dunaújvárosi Hírlap és a Superinfó közösen gyűjtött a kórháznak, ajándék átadás Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotón: Várkonyi Zsolt a Dunaújvárosi Hírlap főszekesztője, ... főnővér, Kovács Bettina a kórház kommunikációs referense, Fekete Györgyi a Superinfó felelős szerkesztője, Dr. Mészáros Lajos a Szent Pantaleon Kórház igazgatója

Fotó: Zsedrovits Eniko

A hálaajándék-akciónk december 7-től 17-ig tartott, december 22-én pedig Várkonyi Zsolt, a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztője és Fekete Györgyi, a Dunaújvárosi Szuperinfó lapigazgatója átadta az adományokat dr. Mészáros Lajosnak, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosának és dr. Juhászné Bordács Veronika intézeti vezető ápolónak.

Várkonyi Zsolt, dr. Juhászné Bordács Veronika, Kovács Bettina, Fekete Györgyi, dr. Mészáros Lajos
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A két helyi sajtóorgánum felhívása nem talált süket fülekre, sokan hozták be adományaikat a hirdetésfelvételi irodába, ahol végül több táskányi kávé, édesség, tartós élelmiszer, csokoládé és frissítő gyűlt össze. Dr. Mészáros Lajos megköszönte az adományokat, amelyeket, mint mondta a frontvonalban lévő Covid-osztály dolgozói között osztanak majd szét elsősorban.

A Hírlap és a Szuperinfó adományain túl a kórház több magánszemélytől, civil szervezettől és cégtől kapott ajándékokat és adományokat, amelyeket a vezetők ezúton is megköszöntek. Idén a szokásosnál még többen érezték át a kórházi dolgozók jelenlegi helyzetét, hiszen ebben a járványhelyzetben ők állnak a legtöbbet a vártán, és a munkájuk emberéleteket ment, a kitartásuk pedig példaértékű és szinte meghálálhatatlan.

Ajándékok a kórházi karácsonyfa alatt az ünnepekkor is dolgozóknak

A gyerekek idén is kivették a részüket a karácsonyi adományozásból, hiszen a Dózsa György Általános Iskola kisdiákjai idén is megrendezték a szokásos karácsonyfa-díszítő versenyt, amelynek legszebb alkotásaiból idén is a Szent Pantaleon Kórháznak ajánlottak fel több darabot, amelyek már meg is érkeztek az egészségügyi intézménybe. A kilenc feldíszített fa a kórház emeletein és a rendelőintézetben kapott helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában