akció

2020.12.29. 08:00

Jó szívvel készítették az ételt

Jókor jön a segítség. Hatvan adag meleg ételt és tartósélelmiszer-csomagot osztottak szét jótékony szervezetek, vállalkozók és magánemberek december 23-án Baracson. Az akciónak már többéves hagyománya van.

Horváth László

Hatvan baracsi lakónak jutott élelmiszercsomag Fotó: a szerző

Baracs

– Az idén sokkal nehezebb volt megszervezni az ételosztást, hiszen a vírushelyzet miatt nagyon oda kellett figyelni a biztonságra – mondta lapunknak Kocsis Sándor főszervező. A település szociális ellátórendszerének segítségével mértük fel a rászorulók körét, és úgy határoztuk meg, milyen módon adhatjuk át az ételeket és a hozzá tartozó csomagokat. Az idén december 30-án és utána még két alkalommal fogjuk segíteni a rászorulókat. Különösen fontos, hogy a karácsonyi ünnepek alatt se hagyjunk senkit élelem nélkül, mivel ezek az időszakok amúgy is nagyon nehezen elviselhetőek a nélkülöző emberek számára. Szerencsére egyre többen csatlakoznak az akciónkhoz, így más, hosszúra nyúló ünnep alkalmával is folytatódhat jótékony hagyományunk – foglalta össze az év végi szép baracsi történetet Kocsis Sándor.

Hatvan baracsi lakónak jutott élelmiszercsomag
Fotó: a szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában