Beruházás

2020.11.27. 12:00

Ötmilliós temetői fejlesztés

A vidékfejlesztésre kidolgozott Magyar Falu Program egyik alprogramjába illeszkedve több község önkormányzata pályázott és jelentős összeget nyert a temetői infrastruktúra fejlesztésére. E települések között szerepel Kisapostag önkormányzata is. Nagy Attila polgármestert kérdeztük a projekttel kapcsolatban.

Horváth László

– A pályázati pénzből a temetőhöz a bevezető út, valamint a sírokhoz vezető út térkövezéséhez kaptunk támogatást. Ezen kívül két urnafalat, továbbá tíz urnahelyet fogunk létesíteni. Az urnafal összesen ötven helyet tartalmaz, így várhatóan hosszabb időre tudja majd biztosítani az igényeket. Éves szinten milliós költséget jelent az önkormányzatnak a temető üzemeltetése.

A temetőhöz és a sírokhoz vezető utat térkövezik
Fotó: Horváth László

Az önkormányzati fenntartású temető költségei mellett vállaltuk az evangélikus temető karbantartását is, a zöld felület kezelésétől egészen a szemétszállításig. A fejlesztéssel régi igényt teljesít az önkormányzat, hiszen mindenkinek fontos, hogy az elhunyt hozzátartozóinkra méltó körülmények között emlékezhessünk – tájékoztatta lapunkat a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában