Rudas hírek

2020.11.13. 08:00

Online nyílt nap a Rudasban

Számos szép sikert értek el a közelmúltban a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium diákjai. Mindezekről, valamint az intézmény aktuális beiskolázási kampányáról Orbán Mária, az intézmény gyakorlatioktatás-vezetője beszélt lapunknak.

Szabó Szabolcs

– Nem múlhat el tanév úgy, hogy a Rudas közössége ne emlékezzen meg 1956 hőseiről. Így tettünk idén is, betartva a járványügyi előírásokat. Szemenyei István igazgató az ’56-os történelmi események méltatása után iskolánk mindennapi hőseiről beszélt, akik rudasos diákokhoz méltóan tisztességesen helyt álltak az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak (ÁSZÉV) országos versenyén. Köszöntőjében Gloczné Behon Marianna általános és szakmai igazgatóhelyettes – visszagondolva az elmúlt tanévi időszakra – arról beszélt, hogy a versenyen induló diákoknak „szükségük volt a tanulmányaik során megszerzett szakmai tudásra, önbizalmukra és nem utolsósorban hitükre”. Ügyvitel ágazaton Irodai ügyviteli ismeretekből 9. helyezést ért el Pogány Dóra Zsófia, 21. helyezést Boros Lilla Patrícia. Sport ágazaton Sport ismeretekből 1. helyezést ért el Fekete Dóra, 4. helyezést Szántó Anna Abigél és 11. helyezést Vér Veronika.

Az emlékérmeket Pocsainé Varga Veronika (középen), a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója és Szemenyei István, a Rudas igazgatója adta át a diákoknak
Fotó: rudas.hu

Online nyílt nappal segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat, valamint szüleiket a Rudas a következő hetekben. Orbán Mária lapunknak kiemelte:

– Rendkívüli helyzetben kell támogatást nyújtanunk a pályaválasztás előtt álló nyolcadik évfolyamos tanulóknak és a mögöttük álló családoknak. Kezdésként egy beköszönő, imázsfilmmel jelentkezünk, majd rövidesen mind az öt képzési irányunkat bemutatjuk egy-egy kisfilmben, és a részletes tudnivalók is felkerülnek a www.rudas.hu oldalra. November 21-én 9 órai kezdettel online nyílt napot és élő fórumot szervezünk, ahol igyekszünk mindent összefoglalni, megmutatni, megválaszolni. Mindez a fent említett honlapunkon keresztül lesz elérhető.

Egy, az informatikai képzés során használhat eszközadománnyal is gyarapodott az intézmény. Erről az intézmény tájékoztatójában a következő szerepel: „Ettől az évtől iskolánk csatlakozott a Cisco Akadémiai programhoz, amelynek célja az általános hálózati informatikai ismeretek és azon belül a Cisco technológiai tudás minél szélesebb körű terjesztése az oktatás minden szintjén. Ehhez a digitális tananyagon kívül a gyakorlati tudás megszerzéséhez alkalmas eszközök is szükségesek. Nagy örömünkre szolgált, hogy a székesfehérvári Harman Magyarország Kft. a termelésben már nem használt, de jól működő hálózati eszközöket adományozott intézményünk informatika ágazati képzéséhez. Iskolánk Cisco-oktatói – Nyéki István és Major Sándor kollégáink – a hálózati ismeretek tantárgy gyakorlati oktatásához használják majd a felkínált eszközöket – olvasható a Rudas tájékoztatójában.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában