kényelmesebb és biztonságosabb

2020.11.27. 13:00

Kilenc használt autóbusz érkezett

Szabó Zsolt alpolgármester, és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Vasmű téren annak apropóján, hogy kilenc használt autóbusz érkezett a városba a Volánbusz kötelékében, amelyek a helyi tömegközlekedésben teljesítenek szolgálatot.

Brousil Csaba

Budapest, 2019. március 30. Helyközi autóbuszukra váró utasok sora a Volánbusz Újpest-Városkapu autóbusz-végállomásán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Jászai Csaba

Négy autóbusz a sajtótájékoztató helyszínén is megszemlélhető volt. Elhangzott, hogy ezek a járművek ugyan használtak, de korszerűbbek a városban eddig üzemelő társaiknál, amelyeket ezekkel a járművekkel kiváltanak a közlekedésből. Tóth Kálmán kitért arra is, hogy a helyi autóbusz-közlekedés átszervezése folyamatban van, jövő év elején jelentik be a konkrét menetrendi változtatásokat, de ez az eszközbeszerzés már része az átalakításnak.

A városba érkezett kilenc autóbusz mindegyike csuklós kivitelű, alacsonypadlós és károsanyag-kibocsátásuk kevesebb, mint azoké a járműveké, amelyektől átveszik a szolgálatot. Elődeiknél kényelmesebb és biztonságosabb utazást nyújtanak a városlakóknak, és komfortosabb munkakörülményeket biztosítanak a sofőröknek.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában