szavazás eredmény

2020.11.02. 11:00

Halloween? Olyan nincs!

A három egymást követő ünnepi nap között számottevő a különbség, de a közbeszéd gyakran mégis összemossa ezeket. A sötétségtől és a haláltól való félelem érzése ellen a töklámpások és az ehhez hozzá tartozó ijesztgetések szokása a halloween.

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

Korábban számos cikket írtunk a halloweenről, amely hazánkban néhány éve jelent meg, és gyökeret verve újabb hagyománnyá alakult. mindenszentek előestéjén (október 31-én) tartanak. November 1-je mindenszentek ünnepe, az ezt követő nap november 2-a pedig halottak napja.

A eredetű halloween az angol All Hallows Eve kifejezésből származik, jelentése: mindenszentek előestéje. Ez a kóbor lelkek, a kelták halotti istenének éjszakája. Sokan a harsány vigasságokkal járó napot csak súlyos kereskedelmi bevételt generáló marketingfogásnak érzik, ezért ellenszenvvel fordulnak felé.

Arról kérdeztük olvasóinkat: Mit gondolnak a halloweenről, és az ehhez kapcsolódó tökfaragásról?

Nos a többség (62%) kitart azon álláspontja mellett, miszerint országunkban nincs is halloween. A voksolók 16% nem foglalkozik a tökfaragás rejtelmeivel. A szavazók, mindössze 17%-a optimista az „új ünneppel” kapcsolatban, de tököt mindössze 11% faragnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában