Teszteltük

2020.11.18. 14:00

E-számla: a sorban állás és a sárga csekk helyett

Több hónapos tesztüzemmód után a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. is bevezette e-számla-rendszerét.

Török Tímea

Az online ügyintézéssel értékes időt spórolhatunk magunknak, sőt kényelmes és biztonságos is egyszerre

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A koronavírus-járvány második hullámának tetőzésekor, a legjobbkor jött a szolgáltató újítása. Így az otthon kényelméből is lehetőséget ad a cég a díj kiegyenlítésére online, tehát nem szükséges a személyes ügyintézés, vagy postai sorban állás sem.

Ez már a múlt

Ma már az online ügyintézés lehetősége egy szolgáltatóválasztásnál akár döntő tényező is lehet. Ha az internetes felület kezelése egyszerű és gyors, sok kellemetlenséget és rengeteg időt spórol a szolgáltató ügyfeleinek és valószínűleg saját magának is.

A tájékoztató olvasása után leteszteltük a szolgáltató büszkeségét, hogy beszámolhassunk a tapasztalatainkról olvasóinknak. A kérdés tehát az, hogy valóban jól sikerült az új fizetési lehetőség kialakítása?

A Mezőföldvíz tájékoztatása alapján a cég weboldalán kell az e-számla-felületet megkeresni, és első alkalommal regisztrációt követően, majd – bejelentkezve – megtekinthetőek az elkészült számlák, akár több hónapra visszamenőleg. Így hát kattintottunk és hipp-hopp, tényleg a Mezőföldvíz oldalára értünk.

Elsőre az a szembetűnő, hogy a bölcs cégvezetés ellenállt a művészvonalat erősítő webdizájnerek – véleményem szerint – vállalati, pláne nem ügyfélszolgálati ­feladatokra alkalmatlan alkotásainak. Mert a társaság online felülete szép, letisztult. Ezért könnyű rajta a tájékozódás is.

Láttam egyedi, saját fotókat tőlük, ami szintén pozitív benyomást tett rám, hiszen azt engedi gondolnom, hogy ehhez a céghez bátran lehet fordulni, pont olyan emberek, mint én. Ezért valószínűleg segítenek a problémáimat megoldani majd.

Az online ügyintézéssel értékes időt spórolhatunk magunknak, sőt kényelmes és biztonságos is egyszerre
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egyébként jól használható az oldal okostelefonról és asztali gépről is. Az e-számla ikonja mindjárt a fejlécben van, gyorsan megtalálható. A tájékoztatóban említett regisztrációs felület is könnyen kitölthető, csak a legszükségesebbeket kérik. A regisztráció után a megadott e-mail-címre küldenek visszaigazolást. Azonban körülbelül csak egy munkanap múlva, mert mint utóbb megtudtam, a regisztrációt az ügyfélszolgálati munkatársak hagyják jóvá. Ezért én hiába nézegettem percenként a fiókjaimat egy ideig. De a sikeres regisztráció után az online internetes és bankkártyás fizetésre is lehetőség van, amelyről e-mail-értesítést is ígérnek.

A végső konklúzió tehát, hogy szép felületen emberi és biztonságos többletszolgáltatást nyújt a cég, egy próbát mindenképpen megér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában