biztonságos kapcsolattartás

2020.11.26. 10:00

A vírushelyzet szorításában az idős emberek

Már három hete nem tartanak foglalkozást a mezőfalvi Sárgarózsa Nyugdíjas Klub tagjai – tudtuk meg a nem éppen rózsás információt Kovács Istvánné elnöktől.

Horváth László

A pandémia miatt az idősek különösen vigyáznak magukra. A kapcsolattartásról azonban nem mondnak le teljesen. Ahogy a tavaszi időszak vészterhes idejében is tették, ezúttal is a technika segítségével érik el egymást.

– A gyülekezés megtiltása miatt sajnos nem mehetünk a klubba, így a klubdélutánok is elmaradnak. Pont tegnapra volt a naptárunkba bejegyezve egy rendezvény, amit az idén már kénytelenek vagyunk mellőzni. Fontos, hogy vigyázzunk egymásra, hiszen tagjaink között nagyon sok idős ember van. A tavasszal már megtanultuk, miként lehet a korlátozások betartásával kapcsolatban maradni egymással.

A Sárgarózsa Nyugdíjas Klub idén ünnepelte 30. évfordulóját – nagyon vigyáznak egymásra
Fotó: Horváth László

– Többen használják az internetet, különböző üzenetküldő és egyéb programokat. A közelgő ünnep, a hagyományok mind adnak okot a közös dolgaink megbeszélésére, ötletek vagy más aktuális tennivalók megosztására. Még a nyolcvanéves kor sem akadály tagjainknál, ők is rendszeresen használják a telefonjaikat.

– A vírus első hullámánál sokan készítettek maszkot, magam is varrtam vagy nyolcszáz darabot, ezeket nem csak a klubtagoknak, hanem intézményeknek, boltoknak is ajándékoztunk. Most erre már nincs szükség, de ettől még nem ülünk tétlenül. Jelenleg nincs tudomásunk vírustól megfertőződött társunkról. Próbáljuk megfontoltan és okosan átvészelni a nehéz időszakot – mondta lapunknak Kovács Istvánné, a mezőfalvi idősek vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában