„Tanulni kell magyarul és világul”

2020.09.02. 07:00

Újra becsengettek – tanévnyitó maszkban és kérdőjelekkel

A hagyományoknak megfelelően szeptember 1-jén, kedden reggel megkezdődött a 2020/2021-es tanév. A járványhelyzet miatt a diákok és a pedagógusok közel fél év után kezdhetik újra a közös oktatást.

Szabó Szabolcs

2020.09.01. Évnyitó a Móricz Zsigond Álatlános Iskolában Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő Sz.Zs.E Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kedden reggel fél nyolckor már szinte nem lehetett parkolóhelyet találni a belvárosi Móricz iskolánál. A járványhelyzet miatt meglehetősen hosszúra nyúlt a szünet, hiszen a frissen érkező első osztályosokon kívül a többiek március közepe óta nem látogathatták az intézményt. A szülők most sem léphettek be a Móricz épületébe, a gyerkőcöktől az udvaron búcsúzhattak el.

A korábban meghirdetett évnyitó is elmaradt, a diákokat és a pedagógusokat a hangosbemondón köszöntötte Horváthné Ottinger Hajnalka igazgató.

Közel félévnyi szünet után a diákok ismét visszatérhettek az oktatási intézményekbe. A 2020/2021-es tanév azonban rendhagyó módon indult, hiszen a Covid–19 vírus jelentősen átírta az iskolák menetrendjét is. Kedden reggel nyolc óra előtt a szülők a Móricz iskola udvarán búcsúzhattak el a gyerkőcöktől, az elsősöket azonban külön ünnepi műsor fogadta a tornateremben. Mától már élesben zajlanak a tanórák
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az intézmény vezetője a tanévnyitó után lapunknak elmondta:

– Az illetékes minisztérium minden ajánlását maradéktalanul betartjuk. Bízom benne, hogy ebben a szülők is partnerek lesznek. A kollégák 99,9 százaléka már nagyon várta újra találkozzon a diákokkal és taníthasson. Érdemes kiemelni, hogy a Móriczban nyáron sem állt meg az élet, hiszen nyolc turnusban, sokszor más intézmények diákjait is befogadva zajlott az Erzsébet-tábor, amelyért külön köszönet illeti meg a részt vevő tanárokat. Pozitív hangulatban kezdjük az új tanévet.

Március közepe után ismét az iskolaudvaron gyülekeztek a móriczos diákok

A Móricz Zsigmond Általános Iskola tanévnyitóján részt vett Pintér Tamás polgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő is. Szeptember 1-jén külön köszöntötték az intézmény tornatermében a két első osztály tanulóit. Pásti Tímea tanárnő vezetésével a negyedik évfolyamos diákok két dallal köszöntötték a friss móriczosokat, akiket az igazgatónő, Horvátné Ottinger Hajnalka is köszöntött, Nemes Nagy Ágnes Tanulni kell című versével... „tanulni kell magyarul és világul, tanulni kell mindazt, ami kitárul...”

Elsős diákok az évnyitó előtt a tornateremben
Koncz Kitti Linett a végzősök részéről köszöntötte az elsősöket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában