Újabb megelőző intézkedések

2020.09.16. 11:30

Sportkörök és énekkarok

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában kisebb csoportokban tartják meg a délutáni énekkari próbákat, a Vasas táncosai jövő héten kezdenek.

Molnár Emese

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Dunaújváros Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető az a köznevelési intézményekre vonatkozó protokoll, amelyet a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Operatív Törz­zsel együttműködve készítettek el. Az eddigi alapvető egészségmegőrzési intézkedések mellett az iskolai rendezvényekre vonatkozó ajánlások is szerepelnek. Például az általános és középiskolákban a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket, valamint az iskolai kórus/énekkar próbáit átmenetileg javasolják felfüggeszteni.

A Móricz iskolában évfolyamokra bontva szervezik meg a délutáni énekkari foglalkozásokat
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az őszi úszás­oktatást fel kell függeszteni a köznevelési intézményekben, és tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell átütemezni. Minden köznevelési intézménynek azt javasolják, hogy az első félévben esedékes, nagy létszámú tanuló vagy pedagógus egyidejű jelenlétével járó rendezvényt (például bálokat, szalagavatót, kulturális programot) halasszák későbbre, vagy megszervezése során legyenek tekintettel a fokozott óvintézkedésekre. (A dokumentum egyébként arra az esetre is kitér, hogy koronavírus-érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.)

Ennek tükrében városunkban is hoztak már határozatokat az iskolák, például a Móricz Zsigmond Általános iskola is rendelkezett a délutáni kóruspróbákról. Az iskola igazgatójának, Horváthné Ottinger Hajnalkának a tájékoztatása szerint a nagykórusi próbák esetében egyszerre egy évfolyam vehet részt a foglalkozáson, és az igazságosság jegyében váltakozó időpontban.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jövő héten kezdi meg a próbákat

A Pannon Oktatási Központban az eddigi sportos foglalkozásokat az időjárás és az intézmény adta lehetőségek miatt szabadtéren tudták megtartani. Olyan szakköröket szerveznek, amelyek érdeklik a diákokat, a tanulmányi szakköri órákat kiemelten kezelik. Kis létszámban, nagy légtérben tartják a szakköröket, például a színjátszó kör is már két csoportban zajlik. Hagyományos rendezvényük szeptemberben a családi nap, amikor az iskola dolgozói, diákjai és a szülők is összegyűlnek együtt építve a közösségüket. Ez most elmarad, de reményeik szerint tavasszal bepótolhatják majd.

A DAB jégkorongcsapatnál felbukkant koronavírus-fertőzés hullámai továbbterjednek. Ezt mutatja az a tájékoztatás is, amelyet a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vezetői, Szőke Genovéva és Suplicz Mihály juttattak el a szülőknek. Azt írják, hogy a városunkban kialakult járványügyi helyzet miatt (több táncosuk is kontaktba került jégkorongossal), Kováts Rózsa, az MMK vezetőjének kérésére egy héttel elhalasztják a tanév kezdését, tehát szeptember 21-től, azaz jövő hétfőtől kezdődően tartanak majd próbákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában