Terápiás kutyák látogatása az otthon lakóinál

2020.09.02. 11:00

Simogatás és bemutató

A 30 éves Jószolgálati Otthon Közalapítvány ünnepi hetében tegnap szőrös házi kedvencekkel ismerkedtek az ellátottak.

Balla Tibor

2020.09.01. Jószolgálati Otthon terápiás kutyás bemutató Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Czibere Cecília, a Duna Dog Center alapítója és vezető oktatója elmondta, örömmel fogadták el Kóty Zsuzsanna fejlesztő meghívását az ünnepi hétre ezzel a rutinos csapattal. Bevallotta, nem nagyon tudták mivel készüljenek, mert maguk sem tudták, hogy kikkel lesz dolguk, mire, hogyan reagálnak majd. Az elképzelés az volt, hogy legyen egy kis látvány, szórakozás, és egy kis mozgás is. A jó idő megengedte, hogy szabadtéren, a Liget közi intézmény melletti sportpályán mutassák be a terápiás kutyáik tudását.

Először a gazdák bemutatták, mit tudnak együtt
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A gondozottaknak maradandó élményt okozott Surányi Viktória és Balto, a husky, Ihászné Nagy Ildikó és Sky, a golden retriver, Tóth Viktória és Bati, a border collie, és persze Czibere Cecília, valamint Nova, az ausztrál juhász, és Ellie, a kölyök ausztrál juhász kutya. Ez utóbbi még mindössze öt hónapos tanuló állat, neki ez volt az első éles bevetése. A bájos négylábúak egyébként terápiás kutyaként fognak dolgozni mindannyian – a többi között a Pentelei Mentálhigiénés iskolában is –, éppen most hétvégén volt a temperamentum-vizsgájuk.

A border collie az egyik kedvenc

Egy látványos bemutató után fokozatosan hozták egymáshoz egyre közelebb a gondozottakat és az állatokat, először csak körbejártak, hogy meg tudják simogatni a szőrös kedvenceket, és mindenki megtanuljon helyesen jutalomfalatot adni, hogy még véletlenül se legyen sérülés. Ezután a gazdák megmutattak néhány trükköt, amit aztán a kutya a gondozottakkal is végre tud hajtani, majd sétáltatással, simogatással ért véget a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában