Kis figyelem és gesztus

2020.09.25. 09:00

Joggal jár a köszönet az akció résztvevőinek

A mezőfalvi önkéntes tűzoltók ismét hallattak magukról. Példájukhoz még az önkormányzat is csatlakozott.

Horváth László

Sokféle jótékonysági akcióról írtunk már lapunk hasábjain, amelyek célja egyének vagy csoportok megsegítése. A mezőfalvi példa abban különleges, hogy ezúttal nem élelmiszert vagy pénzt adományoztak, hanem a vírus okozta helyzetet próbálják meg komfortosabbá, emberibbé tenni.

A képviselő-testület sem akart kimaradni, a bankautomata elé csináltatott egy faszerkezetű esővédő tetőt
Fotók: Horváth László

A mezőfalvi önkéntes tűzoltók, élükön Pe­thes Bálint képviselővel és magánvállalkozóval pavilonokat állítottak fel a település fontosabb intézményeinek bejárata előtt, hogy az időjárás viszontagságaitól megvédhessék magukat a sorban állók. Talán nem ismeretlen a helyzet senki előtt, miként lehet bejutni a postára, az orvosi rendelőkbe, vagy akár az óvodába. Bizony vannak időszakok, amikor hosszú sorban állás után nyerünk csak bebocsátást intézni ügyeinket. És azt sem kell senkinek elmondani, milyen a napon, vagy éppen az esőben a szabad ég alatt állni.

Pavilonokat állítottak fel a fontosabb intézményekhez

Ezt a helyzetet szerették volna megkönnyíteni a mezőfalvi tűzoltók. Pethes Bálint, aki egyben az akció finanszírozója is volt, lapunknak elmondta, hogy a faluban három helyen állítottak az épületek elé pavilonokat. A postánál, az óvodánál és a gyermekorvosi rendelőnél már komfortosabban telhet a várakozás. A képviselő-testület sem akart kimaradni, így az önkormányzat a rendőrőrs épületének oldalában működő bankautomata elé csináltatott egy faszerkezetű esővédő tetőt.

A jövőben tehát sokkal jobb közérzettel léphetünk be ezekbe az intézményekbe, illetve válthatunk készpénzt a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában