Egy szerelmi vallomás az új buszmegállón

2020.09.07. 09:00

Fiatalság bolondság, de nem vandalizmus

Elég nagy vihart kavart az elmúlt napokban a különböző kulcsi közösségi média csoportokban, az egyik új, még át sem adott buszmegállóra felírt Dórika felirat.

Török Tímea

Sokan fejezték ki nemtetszésüket, felháborodásukat az eset kapcsán – megjegyzem jogosan – így vagy úgy, finoman fogalmazva, vagy kevésbé kulturált módon.

Talán nem túlzás, ha azt mondom, a település valamennyi lakója örömmel fogadta a kor igényeinek megfelelő, szépen kivitelezett új buszmeg­állók megépülését. Így közös érdek, hogy vigyázzanak rá, hogy sokáig gyönyörködhessenek benne.

Jobb Gyula polgármester és Pulai Tibor településgondnok a főszereplő buszmegállónál
Fotó: Török Tímea/Dunaújvárosi Hírlap

Valamennyien biztosak lehetünk benne, hogy a „hős­szerelmest” – aki szíve választottjának nevét boldogan és büszkén a bevilágító felületre írta – nem a rossz szándék, vagy a vandalizmus kétes öröme vezérelte, csupán az egész világ, de legalábbis Kulcs tudtára akarta adni a hőn áhított hölgy nevét. Úgy gondolom, szülőként a mi felelősségünk, hogy már egész korán beleplántáljuk gyermekeink makacs buksijába, hogy a közvagyonra éppúgy vigyázni kell, mintha a sajátunk lenne. Hiszen tulajdonképpen a sajátunk is, mi használjuk nap mint nap. Sokkal jobb érzés egy kulturált, esztétikus buszmegállóba behúzódni az eső elől, mint egy agyonfirkált, kitört üvegűbe. Azonban biztosan emlékszünk még rá, hogy a szerelem egy megváltozott tudatállapot, amikor az ember se lát, se hall, csak kergeti a pillangókat a hasában. Próbáljuk meg ennek betudni ezt a kis „malőrt”.

Hál’ Istennek a felirat hamar eltűnt. Reménykedjünk benne, hogy az illető jobb belátásra tért, vagy jobb belátásra bírta Dórika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában