A nyílt és a zárt ülésen összesen tizennyolc napirendi pontban hoztak döntéseket kedden

2020.08.05. 08:00

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Pintér Tamás polgármester kedd délelőttre a városháza C-szárnyának közgyűlési termébe. A képviselő-testület tagjai a napirend tizenhat pontját nyílt, két pontját pedig zárt ülésen tárgyalták.

Brousil Csaba

A testület döntött a Bartók kamaraszínház alapító okiratának és az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai alapító okiratának módosításáról, mindkét esetben felsőbb szerv által kért hiánypótlásból eredően. A képviselők döntöttek arról is, hogy a közgyűlés hozzájárul ahhoz, hogy az Intercisa Múzeum felújításához a műszaki terveket a Gubahámori Kft. készítse el bruttó 16 550 000 forint vállalkozási díjért.

A közgyűlés hozzájárul az Intercisa Múzeum felújításához
Fotó: archív

A közgyűlés a dunaújvárosi kézilabdacsarnok-beruházás érdekében a tervezési szolgáltatásra irányuló nyílt közbeszerzési eljárás elindítása mellett, illetve a kézilabdacsarnok-beruházás érdekében a kivitelezési szolgáltatásra irányuló feltételes, nyílt közbeszerzési eljárás elindítása mellett is döntött a keddi nyílt ülésen. Mindkét közbeszerzés központi költségvetési forrás felhasználásával valósul meg, önkormányzati forrást és a támogatási forrást a megbízási díj nem igényel. A Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány, a Kőrösi Diákalapítvány, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány, a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány és a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány összesen 17,8 millió forintot szeretett volna elnyerni a sportszervezetek, sportvállalkozások támogatására elkülönített összegből (25 millió forint – a szerk.) Ebből a közgyűlés alapítványokra külön-külön lebontva, de összesen 2,5 millió forintot hagyott jóvá.

A képviselő-testület továbbá elfogadta Dunaújváros önkormányzatának 2020–2024. évekre vonatkozó gazdasági programját. A gazdasági program tartalmazza a fejlesztési elképzeléseket, a munkahelyteremtés feltételeinek elősegítését, a településfejlesztési politika, az adópolitika célkitűzéseit, az egyes közszolgáltatások biztosítására és színvonalának javítására vonatkozó megoldásokat, illetve a befektetéstámogatási politika és a városüzemeltetési politika célkitűzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában