rangos elismerés

2020.08.19. 11:30

Életszerű tanácsokat adott nap mint nap

A 2004-ben alapított Szent István Érdemérmet és Díjat kedden este 17. alkalommal adták át a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Borsányi Beáta/FMH

20200818 Székesfehérvár, Szent István díj, Müller Cecília. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: gaborfeherphoto

A díjazottak kiválasztása kapcsán Spányi Antal elmondta, a cél, hogy olyan embert állítsanak példaképként a fehérváriak és az egész magyar társadalom elé, akik nem csak az év egyetlen kiemelt napján, de munkájukkal és értékrendjükkel a mindennapokban is irányt mutatnak és segítenek utat találni. A kuratórium elnöke rámutatott, az eddigi díjazottakat összeköti a Szent István-i értékrend, amelyhez életüket szabták.

Idén dr. Müller Cecília országos tiszti főorvosnak adományozzák a Szent István Érdemérmet és Díjat. Az elismerést kedden este adták át. Kétszer is felálltak az ünnepség résztvevői a Szent István-teremben, hogy vastapssal köszöntsék Müller Cecíliát – először, amikor bejelentették a díjazottat, másodszor, amikor Spányi Antal megyés püspök, a kuratórium elnöke tolmácsolta Ferenc pápa apostoli áldását, amelyet a tiszti főorvosnak küldött
Fotó: Fehér Gábor

Müller Cecíliát Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója méltatta, akit húsz­éves ismeretség és számos közös munka fűz a tiszti főorvoshoz. „Szeretik az emberek, megnyugtató volt a jelenléte nap mint nap, életszerű tanácsokat adott, természetesen és nem celebként viselkedett”, idézett a főigazgató azok közül a vélemények közül, amiket az operatív törzs napi sajtótájékoztatóit nyomon követő emberek fogalmaztak meg Müller Cecíliáról. Visszaemlékezett saját, fiatalkori mentorára is, aki azt mondta: „Ha megfelelő alázattal és szerénységgel viseltetsz a betegek iránt, akkor a természetesen meglévő szakmai képzettséged mellett szinte törvényszerű, hogy a csúcsra jutsz. Müller Cecília esetében a szerénység ott van, az alázat és a felkészültség nem kérdés”, fogalmazott.

Spányi Antal megyés püspök tolmácsolta Ferenc pápa apostoli áldását is Müller Cecíliának

Spányi Antal tolmácsolta Ferenc pápa apostoli áldását, amelyet személyesen küldött Müller Cecília részére, a Székesfehérvári Egyházkerületben végzett pasztorális szolgálatáért. Ekkor állt fel másodszor az István-terem közönsége, és ismét vastapssal köszöntötte a könnyekig hatódott főorvos asszonyt, aki a mikronofhoz lépve nehezen szólalt meg az ünneplést követően, hogy megköszönje a díjat, amelyet örömmel és alázattal fogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában