szájmaszk használata kötelező

2020.07.13. 16:02

Idősotthon: mától szigorítások  

Csupán elővigyázatosságból, de július 13-tól szigorításokat vezetnek be a helyi idősek otthonaiban.

Molnár Emese

Bölcskei Anna, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád Házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai vezetője lapunknak elmondta, hogy június 10-től részlegesen feloldották a látogatási tilalmat, betartva a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelkezéseit, ajánlásait. Bár enyhítettek a körülményeken, de azt tapasztalták, hogy nem minden hozzátartozó szabálykövető, és mivel a környező országokból rossz híreket hallani a vírushelyzetről, ezért az otthonban lakó idősek védelme érdekében, elővigyázatosságból szigorítanak a saját látogatási rendjükön. Például csak az jöhet az épületbe, akinek előre egyeztetett időpontja van. Korlátozzák a látogatók napi létszámát, és azt kérik, hogy egy héten egyszer kérjenek időpontot látogatásra a hozzátartozók (hogy mindenki élni tudjon a lehetőséggel). Az otthonba érkezők testhőmérsékletét mérik. A látogatás csak az intézményben történhet a közös helyiségekben, felügyelet mellett. A látogatási idő legfeljebb 15 perces lehet, a szájmaszk használata pedig kötelező. Azokat a hozzátartozókat, akik a többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, nem engedik belépni az intézménybe.

– Inkább legyünk óvatosak, mintsem hogy jöjjön a baj. Ezeket a szigorított intézkedéseket az ellátottjaink érdekében vezettük be, elővigyázatosságból – hangsúlyozta Bölcskei Anna.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában