A védőnők például az idősek ellátásában is segédkeztek

2020.07.15. 16:00

Helytálltak a járvány idején is

Molnár Emese

Kleinné Németh Judit számolt be a feladataikról

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Intézménylátogatásra érkezett kedden reggel Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester az Egészségmegőrzési Központba. Az alpolgármester a helyszínen méltatta az ott dolgozók munkáját, különösen a járvány­ügyi helyzet idején nyújtott segítségüket, hiszen például a védőnők az önkormányzati feladatellátásban, az idősek ellátásában segédkeztek, a pszichológusok pedig a lelki segélyvonalon keresztül, telefonon adtak támogatást a hozzájuk fordulóknak.

Kleinné Németh Judit számolt be a feladataikról
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Kleinné Németh Judit, az Egészségmegőrzési Központ vezetője elmondta, most már teljes gőzzel végzik mindennapi munkájukat, megtörtént a kilencedik évfolyamos diákok szűrővizsgálata, a területi védőnők pedig fogadják a kismamákat. Természetesen a biztonsági előírások betartása mellett végzik a feladatokat. Elkezdődtek a csoportos foglalkozásaik is, például a szülők iskolája, illetve a kismama klub, valamint az Erzsébet Táborokban mese- és önismereti foglalkozásokat is tartanak. Ezenkívül folyamatosan érkeznek a kliensek a központba a szakemberekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában