A Petőfi elnyerte az ökoiskola címet

2020.07.31. 17:00

Fejlesztések több forrásból is

Rideg István, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója arról is beszámolt nekünk, hogy több fejlesztés előtt állnak. A Tesco nagy­áruház „Ön választ, mi segítünk” közösségi programján sikerrel pályáztak immáron második alkalommal, és megvalósíthatják vele azt a korábbi elképzelésüket, amellyel bicikli- és rollertárolót alakítanak ki az iskola udvarán.

Molnár Emese

Az említett forrásból mintegy húsz járgány parkolására alkalmas tároló fog elkészülni, a hozzá szükséges fémszerkezetek már meg is vannak, folyamatban van a kialakítása.

A szülők is besegítenek a tantermek csinosításába. Festettek, rendbe tették, amit kellett az elmúlt napokban
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Örömmel tudatta a hírt szerkesztőségünkkel az igazgató, hogy intézményük májusban elnyerte az ökoiskola címet. Erre tudatosan készültek, már az előző tanévben is számos rendezvényüket építették a környezetvédelem, a környezettudatos szemléletmód köré, sőt, palackprést és szelektív hulladékgyűjtő edényzeteket is kaptak, amelyek használata beépült a mindennapjaikba. Az ökoiskolai cím kapcsán egy veteményest fognak kialakítani az alsós osztályoknak az udvaron. Raklapokból összeállított ágyásokban ültethetik és gondozhatják majd a növényeket, a tervek szerint már szeptemberben-októberben neki is állhatnak a fiatalok.

A nyár folyamán az általános karbantartási munkákat is elvégzik

A harmadik fejlesztésre a Hankook Tire Magyarország Kft. dolgozói önkéntes programja által nyertek mintegy 500 ezer forintos támogatást. Ebből az összegből a tanárok és a diákok által is igen gyakran használt előadói terem beépített szekrényeit és falburkolatát szeretnék felújítani. Az iskola karbantartója asztalos, és már felmérte a szükséges munkálatokat. Mivel hosszabb időt vesz igénybe a kivitelezés, megrendelik a bútor­elemeket, és várhatóan majd valamelyik hosszabb szünidő során valósítják meg.

Rideg István igazgató az iskola fejlesztéséről is számot adott

Emellett folyamatosan végeznek általános karbantartási munkákat, amelyből még a nagyszerű, segítőkész szülői közösség is kiveszi a részét, ezen a héten például néhány szülő tantermet festett, hogy komfortosabb környezet várja majd a gyerekeket szeptemberben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában