harmadik alkalommal

2020.07.03. 09:00

Dr. András Istvánt választották az MRK Állami Tagozat elnökének!

2020. június 30-án a Magyar Rektori Konferencia (MRK) plénuma tisztújító ülését tartott.

duol.hu

Fotó: uniduna

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is, immáron harmadik alkalommal András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozat által delegált elnökségi tag pedig Vassné Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora lett a jelenleg is mandátummal rendelkező Palkovics László rektor úr (Szent István Egyetem) mellett.

Fotó: uniduna

Fontos kiemelni, hogy 2020. július elsejétől a Magyar Rektori Konferencia új elnöke Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora.

A plénum társelnökké Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát választotta. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát újból alelnökké választották, a köztestület másik alelnöke Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora lett.

Az MRK Magánintézményi Tagozatának elnökévé Szabó Péter Ottó, a Kodolányi János Egyetem rektora került megválasztásra. Az MRK Egyházi Tagozata az elnökségbe Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta. A Művészeti Egyetemek Rektori Széke Bolvári-Takács Gábort, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektorát delegálja elnökeként az MRK elnökségébe. A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét is alkotják egyben – mandátuma 2020. július 1-jétől kezdődően két évre szól. Az MRK tiszteletbeli elnöke lett mandátumának lejártával Józsa János, az MRK eddigi elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora. – Tájékoztat a Dunaújvárosi Egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában