A Fejér megyei közgyűlés támogatta a megyei mentőállomást

2020.06.10. 14:00

A balesetben sérültek mentésénél használják

Még februárban döntött a Fejér megyei közgyűlés arról, hogy támogatja a megyei mentőállomást. A járvány közbeszólt, de a támogatás nem maradt el – kedden hivatalosan is átadták a 750 ezer forint értékű eszközöket.

S. Töttő Rita

20200609 Székesfehérvár, Mentőállomás, elnöki adomány. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Hivatalosan is átadta dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, valamint Pálffy Károly alelnök a közgyűlés februárban megszavazott támogatását a megyei mentőállomásnak kedden délelőtt.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke immár kézzelfoghatóan is átadta a támogatást Fotók: Fehér Gábor

A közgyűlés elnöke köszönetet mondott a járványban végzett áldozatos munkáért a mentőállomás minden dolgozójának. Hangsúlyozta a közgyűlés és az Országos Mentőszolgálat megyei mentőállomása közti jó együttműködést, hozzátéve, hogy ezen út mentén folytatják a későbbiekben is a közös munkát. A köszönetnyilvánítás után jelképesen is átadták a 750 ezer forintból vásárolt eszközöket. Ezúttal a Fejér megyei mentőknek Raptor típusú orvosi ollókat adományozott a közgyűlés elnöke, kiemelve: – A tervünk az, hogy minden félévben támogassa valamilyen formában a mentőállomást a megyei önkormányzat.

Reszegi Imre átveszi az adományt Pálffy Károly alelnöktől
Dr. Vörös Péter regionális igazgató megköszönte a felajánlást

A 750 ezer forint értékben vásárolt speciális ollók kapcsán Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója elmondta: ezek az eszközök nem a vírus elleni küzdelemben használhatóak elsősorban, a Raptor orvosi ollók balesetben sérült személyek kimentésében, ruházatuk eltávolításában tudnak segítséget nyújtani a mentőknek. Az eszközök hivatalos átvételén a regionális igazgató országos szinten is példaértékűnek ítélte meg a megye és a város támogatását, amellyel a mentőszolgálat felé fordulnak. Reszegi Imre megyei vezető mentőtiszt pedig kiemelte, hogy Fejér megye valamennyi mentőegysége, összesen harminc autó részesült a támogatásból. – Fejér megye minden pontján van tehát most olyan mentőautó, ahol használják ezeket az új eszközöket, a megye teljes lakosságát szolgálva ezzel – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában