Családok Átmeneti Otthona járvány idején

2020.05.14. 17:30

Sajtótájékoztató kis hírlapos meglepetéssel

Várkonyi Zsolt, lapunk főszerkesztője adott át ajándékokat a Dunaújvárosi Hírlap nevében a Családok Átmeneti Otthonában lakók részére tegnap délután Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester az otthonnál tartott sajtótájékoztatója végén. A gyerekeknek mesekönyvekből, a felnőtteknek szakácskönyvekből álló kis kedvességcsomagot Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője vette át, és Boross Balázzsal, az otthon vezetőjével együtt megköszönték azt.

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Családok Átmeneti Otthonánál tartott sajtótájékoztatót Barta Endre csütörtökön. A humán ügyekért felelős alpolgármester elmondta, büszke arra, hogy ebben az otthonban minőségi munka folyik, de ugyanakkor kiemelte, hogy a vírushelyzet rávilágított, mikre kell még jobban odafigyelnie a városvezetésnek. Az otthon jelenleg is zárva van, a vírushelyzet szülte szabályok ugyanis még mindig érvényben vannak.

Az alpolgármester megköszönte a lakóknak a szabályokhoz való hozzáállásukat és örömét fejezte ki, amiért az itt élők megértették: a szabályozás nem ellenük, hanem értük van.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Boross Balázs, az intézmény vezetője beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban miképpen zajlott az élet az otthon falain belül. Elmondta, hogy a családok a veszélyhelyzet elején egyszerre nem használhatták az udvart, oda egy időben csak egy család mehetett ki, életbe lépett a kijárási tilalom, csak komoly indokkal lehetett kilépni az otthon területéről. 37 fő szorult az intézmény területére, a családok csak szigorú szabályok mentén érintkezhettek egymással. Ma már a gyerekek öt fős csoportokban játszhatnak egymással. Igyekeztek megkönnyíteni a családok életét abban is, hogy a digitális oktatáshoz eszközöket és adott esetben pedagógust biztosítottak.

Barta Endre, Boross Balázs és Kissné Fekete Éva

Barta Endre elmondta, hogy a veszélyhelyzet elmúltával tárgyalásba kezdenek az intézmény vezetőivel, hogy az itt élő családok ne csak átmeneti, hanem valódi segítségben részesülhessenek például az otthonteremtés területén.

Kissné Fekete Éva elmondta, hogy a gyermekétkeztetés keretén belül megszervezték, hogy az étel minden nap eljusson az otthonban lakó gyerekekhez, segítve a családokat.

A tájékoztató végén a Dunaújvárosi Hírlap nevében Várkonyi Zsolt főszerkesztő adott át mesekönyveket, kifestőket és szakácskönyveket az intézmény vezetőjének, hogy adja át az ott lakó családoknak. Az intézmény vezetője és az alpolgármester is megköszönte az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában